Wolken plafondAanbrengen wolkenplafond

Wolkenplafond op de uitslaapkamers

Wolkenplafond op de uitslaapkamers

Wie wakker wordt op de uitslaapkamer van afdeling C1 van Maasziekenhuis Pantein, waant zich tegenwoordig in de wolken. De felle Tl-lampen hebben plaatsgemaakt voor sfeervolle lichtpanelen.
Door Wanda Laarakkers

Op de onderzoekskamer van afdeling C1 voeren specialisten maag, - darm, - en leveronderzoeken uit. Ook worden hier de longonderzoeken met sedatie uitgevoerd. Daarnaast wordt de uitslaapkamer enkele dagdelen bezet door zowel pijnbehandelingen als kleine chirurgische of gynaecologische ingrepen. Patiënten worden op de afdeling opgenomen en komen na het onderzoek of ingreep weer op de uitslaapkamer terug. Zij liggen dan nog een tijdje aan de monitorbewaking. De totale opnameduur is ongeveer twee tot twee en een half uur, waarvan ze bijna de gehele tijd in bed doorbrengen. Veelal starend naar het plafond, in een felle Tl-lamp.
 
De verpleegkundigen van afdeling C1 dienden een aanvraag in bij de Vrienden van het Maasziekenhuis om hier verandering in te krijgen. Deze stichting zet zich in voor een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Maasziekenhuis. De Vrienden konden dankzij donaties en giften de financiering van tien lichtpanelen voor de uitslaapkamer op zich nemen. Wakker worden met uitzicht op een felle lamp is hiermee verleden tijd.
 
Verpleegkundige Paulien: “We kozen voor rustige afbeeldingen van wolken en roze bloesems. Deze plafondplaten brengen sfeer in de eerst wat steriele ruimte met veel apparatuur. Of je als patiënt bijkomt en in een felle Tl-lamp kijkt, of naar dit sfeervolle plafond dat is echt een verschil, zij worden nu veel vriendelijker wakker. We merken dan ook dat het door hen zeer gewaardeerd wordt en als positief ervaren. We zijn er heel blij mee.”
 ‹ Terug naar Projecten 2020
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›