Buidelstoel van de Vrienden 

Dinsdag 18 juni 2024
Nieuws

Dankzij een donatie van de Vrienden van het Maasziekenhuis kunnen kersverse ouders in het Maasziekenhuis gebruikmaken van een comfortabele buidelstoel. Deze stoel maakt het mogelijk om op een prettige manier huid-op-huidcontact te hebben met hun baby, ook wel buidelen genoemd. Buidelen bevordert de ontwikkeling van de hersenen en vergroot de kans op een gezonde ontwikkeling van de baby. 

“Een buidelstoel, ook wel kangoeroestoel, is onmisbaar op een afdeling waar je pasgeboren baby’s verzorgt”, zegt kinderverpleegkundige Bianca Duppen. “Het is heel belangrijk dat ouders zo lang mogelijk met hun kind buidelen. Huid-op-huid-contact betekent voor een pasgeborene geborgenheid, warmte en veiligheid. Dat is de basis voor een gezonde hechting. Je ziet ook wonderlijke dingen gebeuren op lichamelijk gebied. Het ziekenhuis kan een stressvolle omgeving zijn voor een baby, door de geluiden en de behandelingen die een baby moet ondergaan. Buidelen zorgt voor een kalme en rustige omgeving. De waardes die we zien op de monitor verbeteren hierdoor.”  

In vele standen verzetbaar 
Voorheen was er een eenvoudige stoel beschikbaar op de kinderafdeling. Toen die niet meer voldeed, zocht Bianca naar een vervanger. Bij de Vrienden van het Maasziekenhuis klopte ze succesvol aan voor een financiering, en kon de buidelstoel geleverd worden. De comfortabele buidelstoel maakt het voor ouders mogelijk om zelf op te staan en te gaan zitten, borstvoeding te geven en hun zitpositie zo vaak als ze willen te wijzigen. Omdat de stoel in vele standen kan worden gezet, biedt deze ook voordelen voor de verpleegkundigen: Bianca: “Als wij verzorgende taken moeten uitvoeren bij een baby die bij zijn ouders buidelt, zoals medicatie geven of onderzoek verrichten, kunnen we de stoel op hoogte zetten, voor een ergonomische manier van werken. We zijn zo ontzettend blij met de buidelstoel van de Vrienden van het Maasziekenhuis, dat we nog meer van deze stoelen willen hebben. Wil je ons helpen? Steun dan onze actie op Maasziekenhuis Pantein Boxmeer – Strong Babies.” 

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›