Motivatie waterfles van de Vrienden

Maandag 04 maart 2024
Nieuws
In het Maasziekenhuis onderzoekt een speciaal team, het Boxmeer Kinder Incontinentie Team (Bo-KIT), wat de reden is van een plas- of poepprobleem bij kinderen. Bij dergelijke problemen is voldoende water drinken essentieel. Dankzij de Vrienden van het Maasziekenhuis krijgen kinderen die het nodig hebben een gratis motivatie waterfles. 

Voldoende waterdrinken is belangrijk bij zindelijkheidsproblemen
“Het is belangrijk dat kinderen met zindelijkheidsproblemen, zoals obstipatie, het verlies van ontlasting, bedplassen, en urine-incontinentie, voldoende drinken”, zegt kinderarts Paul van Rijssel. “We benadrukken dit, omdat goed water drinken bijvoorbeeld de blaas gezond houdt en obstipatie voorkomt. Wanneer kinderen bij het Bo-KIT komen, dat bestaat uit een urotherapeut, kinderpsycholoog, kinderbekkenfysiotherapeut en een kinderarts, vragen we hen een dagboek bij te houden met daarin bijvoorbeeld hoeveel ze drinken en plassen. We merken dat kinderen vaak te weinig drinken, zowel bij plas- als poepproblemen.”

Goede stimulans 
Op een scholingsbijeenkomst kreeg een van de Bo-KIT teamleden te horen over een motivatie waterfles. Op de roze-blauw gekleurde liter-waterfles staan tijdsvakken gedrukt. Kinderen moeten proberen om de fles twee keer leeg te drinken tussen 8.00 en 19.00 uur. Op de fles staan motiverende woorden als: Begin, je kunt het, blijf drinken, geef niet op, je bent er bijna, je hebt het gehaald en opnieuw vullen. “Het idee om deze aan te schaffen voor onze patiënten kwam in het team terecht. De flessen kunnen een goede stimulans zijn voor kinderen om meer te drinken. We besloten een aanvraag in te dienen bij de Vrienden van het Maasziekenhuis en er zijn honderd motivatie waterflessen geleverd. Deze waterflessen geven we cadeau aan de kinderen waarvan uit het dagboek is gebleken dat ze te weinig drinken. Het is een mooi en zinvol gebaar van de Vrienden.”

De Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis zet zich belangeloos in voor een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Maasziekenhuis. Wilt u Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk dan op www.vvhm.nl/doneren.
 
‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›