3D-printer voor techniekonderwijs Metameer

Vrijdag 29 maart 2024
Nieuws
Boxmeer – Op 15 maart ontvingen rector Elke Oegema en Dave Arts namens Elzendaalcollege-Metameer een 3D-printer uit handen van de heer Janssen van AVG en Hans Peters, voorzitter van de Vrienden van het Maasziekenhuis. De printer zal worden ingezet bij verschillende technische vakken op locatie Metameer Boxmeer.

De 3D-printer werd eerder na een bijzondere donatie van ambassadeur AVG aangeschaft voor het Maasziekenhuis. Het doel was om deze printer in te zetten ten behoeve van het herstel van complexe botbreuken. Het koppelen van de 3D-printer aan de medische praktijk bleek echter te complex en tijdrovend. In goed overleg met ambassadeur AVG werd besloten om een andere bestemming voor dit apparaat te zoeken.

Maasziekenhuis en AVG blij met nieuwe bestemming
Vanuit het Maasziekenhuis was chirurg Lodewijk Poelhekke ook heel enthousiast over deze nieuwe bestemming van de printer. Hij heeft ervoor gezorgd dat alle beschikbare materialen en voorraad van de printer is overgedragen aan de Metameerlocatie. Rector Elke Oegema en teamleider beroeps- en praktijkgerichte vakken en projectleider Sterk Techniek Onderwijs Dave Arts en waren dan ook verguld met deze bijzondere giften: “Het techniekonderwijs krijgt door de vele mogelijkheden en flexibiliteit van dit apparaat een grote impuls.” Directeur Janssen van AVG is zeer tevreden dat door deze donatie zijn bedrijf een bijdrage kan leveren aan het technisch opleiden van de leerlingen van het voorgezet onderwijs in onze regio.

Kennismaken met moderne technieken
In overleg met Elzendaalcollege-Metameer is gekozen om de 3D-printer te plaatsen op de Jenaplanlocatie in Boxmeer. Hoofd, hart en handen staat centraal in het Jenaplanonderwijs. De 3D-printer is geplaatst in het techlab, waarbij leerlingen in aanraking komen met de modernste techniek en technologie. Door de modernste technieken te verbinden aan de verschillende onderwijsprogramma’s ervaren ook de niet-techniek leerlingen de kracht van techniek en technologie en wat dat voor hun studieverloop en vervolgkeuzes kan betekenen. 
Anton de Weerd, bestuurslid van de Vrienden, is als voorzitter van de themawerkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs van de industriële kring Land van Cuijk en Noord-Limburg nauw betrokken bij het project Sterk Techniek Onderwijs: “De samenwerking met de andere locaties van het Elzendaalcollege-Metameer draagt eraan bij dat in de toekomst ook leerlingen van andere vestigingen kennis kunnen maken met de ontwikkelingen op het gebied van techniek en technologie.”
 
‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›