MRI scan in Maasziekenhuis Pantein

MRI scan in Maasziekenhuis Pantein

MRI scan in Maasziekenhuis Pantein 

Bij gezondheidsklachten is de oorzaak daarvan niet altijd aan de buitenkant te zien. Via een MRI-scan worden de botten, gewrichten en omliggend weefsel zoals spieren, pezen en kraakbeen in beeld gebracht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van magnetische en radiogolven. Dit helpt bij het stellen van de juiste diagnose. Deze nieuwe video ziet laat zien hoe dit in z’n werk gaat.

Vriendelijker voor de patiënt
Iedereen die wel eens een MRI heeft gehad, weet dat het apparaat een soort buis is waar je in gaat voor een scan: je schuift er met je hele lichaam in waarbij je hoofd als eerste gaat. Dit wordt door veel mensen als spannend en soms benauwend ervaren. Met de nieuwe MRI kunnen patiënten er in de meeste gevallen in omgekeerde richting in: dus eerst met de voeten en het hoofd als laatste. Ze voelen zich hierdoor minder opgesloten. Bij een aantal patiënten blijft het vanwege het te onderzoeken lichaamsdeel nodig om eerst met het hoofd in de MRI te gaan.

De kosten van deze video, ten bedrage van € 2.722,--, is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis.‹ Terug naar Projecten 2020
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›