Desiree voor het Maasziekenhuis Pantein.      Foto Gijs Hoogland

Elektrische fiets

Elektrische fiets

 
Boxmeer- Opnieuw leren fietsen, het is soms een hele klus voor revalidanten. Stap voor stap moet onder begeleiding geleerd worden opnieuw deel te nemen aan het verkeer. In het Maasziekenhuis Pantein schonken de Vrienden van het Maasziekenhuis een elektrische fiets met lage instap aan poli fysiotherapie/ergotherapie/revalidatie. Met deze tweewieler wordt het oefenen net wat gemakkelijker.

Door Wanda Laarakkers

De poli fysiotherapie/ergotherapie/poliklinische revalidatie behandeling van het Maasziekenhuis wordt bezocht door mensen die revalideren nadat zij bijvoorbeeld een herseninfarct hebben doorgemaakt, of te kampen hebben met een ziekte als Multiple Sclerose. Het opnieuw leren fietsen is één van de activiteiten die op deze poli regelmatig plaatsvindt. Fysiotherapeut Desiree Hilbrands: “Tegenwoordig maken mensen steeds meer gebruik van een elektrische fiets. Wij hadden in eerste instantie een gewone elektrische fiets, waar revalidanten op konden oefenen, maar deze bleek niet handig vanwege een te hoge instap.”

De vraag voor aanschaf van een elektrische fiets met lage instap werd bij de Vrienden van het Maasziekenhuis neergelegd. Het doel van deze stichting is het realiseren van een leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker zieken(t)huis. De medewerkers van de poli schaften met behulp van hun gift een Batavus met lage instap aan, tot grote tevredenheid van alle gebruikers.

“Mensen zijn door hun ziekte of na bijvoorbeeld een infarct onzeker om op de fiets te stappen,” legt Desiree uit, “Stapje voor stapje begeleiden we hen naar veilig weggebruik. Dat begint met een ritje op het terrein van het ziekenhuis. Vervolgens breiden we het oefengebied uit naar Beugen. Is dit veilig dan zoeken we de wat drukkere straten van Boxmeer op. We helpen mensen op deze manier over een drempel heen om weer op de fiets te durven stappen. Ze zijn dan ook dolenthousiast als het veilig en plezierig fietsen weer lukt. Zowel bezoekers van de poli, mijn collega’s en ik zijn super blij en tevreden met deze fiets, deze heeft een grote meerwaarde.”
 
 ‹ Terug naar Projecten 2020
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›