Bank bij SEH               Foto Gijs Hoogland

Bankje Spoedeisende Hulp

Bankje Spoedeisende Hulp

Boxmeer- Marian Verijdt klopte bij de Vrienden van het Maasziekenhuis aan met het verzoek een bankje bij de ingang van de Spoedeisende Hulp te plaatsen. In april is haar wens uitgekomen. Mensen die liever buiten wachten tot ze aan de beurt zijn hebben hier nu de mogelijkheid toe.

Door Wanda Laarakkers
Marian is sinds 1984 verpleegkundige van Maasziekenhuis Pantein. Voorheen op een verpleegafdeling, en sinds 2003 op Spoedeisende Hulp en de Intensive care. Achter haar wens een bankje te plaatsen bij de ingang van Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis waar zij werkt, zit een verhaal.

Marian: “Op 14 februari 2018 werd de echtgenoot van mijn vriendin ziek. Jan, zoals hij heet, had altijd al een aversie tegen het ziekenhuis. Nu er serieus wat aan de hand was, moest hij regelmatig bij de Huisartsenpost zijn, en werd hij ook enkele keren doorgestuurd naar de Spoedeisende Hulp in Boxmeer. Jan is op 10 juli 2018 overleden, zijn ziekteproces verliep heel snel.”

Enkele weken voordat Jan kwam te overlijden, vroeg Marian hem of zij iets voor hem kon doen. Jan gaf aan altijd een bankje gemist te hebben, waarop je kon wachten voordat je bij de arts binnengeroepen zou worden. Van het wachten in de wachtruimte werd hij maar zenuwachtig.

“Jammer genoeg heb ik Jan niet meer kunnen vertellen dat zijn wens werkelijkheid is geworden. Zijn vrouw, mijn vriendin, is ook blij dat er een bankje geplaatst is. Voor iedereen die niet graag binnen wacht op hun oproep is dit een goede uitkomst. In mijn hoofd is het JAN’s bankje.”

‹ Terug naar Projecten 2020
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›