Babycam Maasziekenhuis PanteinBabycam Maasziekenhuis Pantein

Babycam Maasziekenhuis Pantein

Babycam Maasziekenhuis Pantein

Tekst: Wanda Laarakkers

Op verpleegafdeling C4 van Maasziekenhuis Pantein verblijven pasgeboren baby’s die medische hulp nodig hebben. Voor de binding tussen ouders en kind, is het belangrijk dat kersverse ouders hun kindje veel kunnen zien. Wanneer een ouder niet bij zijn/haar kind kan zijn, en dat is in deze tijd van coronacrisis regelmatig aan de orde, is er de mogelijkheid om vanuit huis naar de baby te kijken.

Senior verpleegkundige Nancy van de Besselaar: “Al jarenlang hebben wij in het ziekenhuis de babycam. Vanuit huis kunnen ouders 24 uur per dag hun kindje zien. Onlangs lag er een buitenlands kindje, waarvan de vader vanwege de coronacrisis niet naar het ziekenhuis kon komen, op onze afdeling C4. Het kindje was tijdens een vakantie in Nederland onverwacht en veel te vroeg geboren.  Door de babycam is het voor vader ook mogelijk om zijn kindje dag en nacht te zien. Ouders hebben de mogelijkheid om de gebruikersnaam en wachtwoord ook aan bijvoorbeeld opa en oma te geven, dat is eigen keuze.”

Ouders met een pasgeboren kindje zien de aanwezigheid van de babycam als een enorme meerwaarde: “Mijn baby ligt al tien weken in het ziekenhuis en papa is nog in het buitenland. Hij kan door corona niet komen. Hij zou nog veel meer van onze zoon gemist hebben als er geen webcam was. Ik kan facetimen op de momenten dat ik er ben, maar niet tussendoor.” En: “Mijn ouders wonen in Spanje, wat een ongelofelijk cadeautje dat ze hun eerste kleinkind kunnen bekijken op het moment dat het hen uitkomt!”

Voor deze service is er boven de couveuse of het babybedje een digitale camera opgehangen. Deze is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Maasziekenhuis, de stichting die meehelpt aan een leefbaarder en aangenamer zieken(t)huis.

‹ Terug naar Projecten 2020
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›