Voorlichtingsvideo Hernia

Voorlichtingsvideo Hernia

Als aanvulling op het bestaande informatiemateriaal voor patiënten heeft polikliniek neurologie van het Maasziekenhuis een voorlichtingsvideo gemaakt met algemene informatie over een hernia. In de video, mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vrienden van het Maasziekenhuis, wordt duidelijk uitgelegd wat een hernia is, welke klachten daarbij horen en welke mogelijkheden er zijn voor behandeling.   

Mensen met hevige uitstralende pijn in het been vanuit de rug kunnen verwezen worden naar de polikliniek neurologie van het Maasziekenhuis. Daar wordt onderzocht of de patiënt een hernia heeft. Informatiemateriaal over een hernia is beschikbaar voor patiënten in het ziekenhuis. Als aanvulling hierop hebben specialisten van de afdelingen neurologie, pijnpoli, orthopedie en radiologie van het Maasziekenhuis de handen ineengeslagen om een voorlichtingsvideo te maken. Daaraan werken ook collega’s mee van de Sint Maartenskliniek en het Radboudumc.   

Informatief en geruststellend
Het doel van de voorlichtingsvideo, bedoeld voor patiënten, is tweeledig: enerzijds de patiënt informeren over onderzoek en behandeling. Anderzijds geruststellen, aangezien de meeste mensen met een hernia goed herstellen. De video bevat algemene informatie over een hernia. Er wordt duidelijk en inzichtelijk uitgelegd wat een hernia is, welke klachten daarbij horen en welke mogelijkheden er zijn voor behandeling.    

Video toegevoegd aan website
De voorlichtingsvideo over hernia is toegevoegd aan de website van het Maasziekenhuis, maasziekenhuispantein.nl. Nelleke Louwerse, communicatieadviseur: “We zijn heel blij dat we de patiënten met deze video, die we konden maken dankzij een bijdrage van de Vrienden van het Maasziekenhuis, beter kunnen informeren over de mogelijkheden voor behandeling bij een hernia.” 

‹ Terug naar Projecten 2023
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›