Weggeefshirts

Weggeefshirts

Vrienden van het Maasziekenhuis doneert Weggeefshirts

Niet iedere patiënt die acuut of onverwachts wordt opgenomen in Maasziekenhuis Pantein heeft een tas met kleding bij zich of een naaste die deze brengt. Het komt zelfs voor dat de kleding die iemand draagt, het enige stel is dat hij of zij heeft. Voor deze en alle andere gevallen dat iemand geen reservekleding heeft, bieden de Vrienden van het Maasziekenhuis een oplossing. 
Door Wanda Laarakkers

“Het is gelukkig niet aan de orde van de dag, maar het komt voor dat patiënten in het ziekenhuis worden opgenomen die het minder getroffen hebben in hun leven,” vertelt Jan van Riet, verpleegkundige op de verpleegafdeling Chirurgie. “Een tijdje terug werd er een zwaar verwaarloosde patiënt bij ons opgenomen. Deze had geen familie en verkeerde in een sociaal isolement. Dit is schrijnend. We hadden als kleding geen andere vervanger dan een papieren wegwerp operatiehemd. Dit biedt weinig comfort en bedekking. Het idee ontstond om voor situaties als deze en alle andere keren dat reservekleding ontbreekt, shirts op verschillende afdelingen neer te leggen.”

Jan klopte bij de Vrienden van het Maasziekenhuis aan, de stichting die zich inzet voor een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Maasziekenhuis. “We hebben een bijdrage voor een voorraadje basic T-shirts gevraagd, want zelf het simpelste shirt is al goed.”

Jaarlijks project
Inmiddels worden er meerdere keren per jaar 'weggeefshirts' in diverse maten en kleuren verspreid over de verpleegafdelingen Chirurgie, Interne geneeskunde, Cardio/Long/Neuro, Spoedeisende Hulp en Intensive Care. Dit zijn meestal de afdelingen waar mensen in acute situaties worden opgenomen. “Het is mooi dat we - indien nodig - patiënten in ieder geval een schoon shirt kunnen bieden wat ze mogen houden.”

Ambassadeur Chris Jordans zorgt dat de voorraad shirts, bedrukt met het logo van de Vrienden, op de afdelingen gevuld blijft. Verpleegkundigen grijpen op deze manier nooit mis wanneer er een reserveshirt nodig is “Hiervoor gebruiken we shirts die uit de collectie gaan of eerder gebruikt werden als pasmaten. Op deze manier krijgen de restanten een zinvolle besteding.” 

Wilt u stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk op www.vvhm.nl/doneren.

‹ Terug naar Projecten 2022
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›