Toilettasjes voor onverwachte opname

Toilettasjes voor onverwachte opname

Wie onverwacht in een ziekenhuis wordt opgenomen heeft vaak geen toiletspullen bij de hand. De Vrienden van het Maasziekenhuis zorgen er al jaren voor dat deze patiënten toch hun tanden kunnen poetsen en zich op kunnen frissen.
Door Wanda Laarakkers

In 2015 werden de eerste toilettasjes, vierhonderd stuks, geleverd. Tot april 2021 zijn er in totaal 1.900 toilettasjes geleverd. Toilettasjes gevuld met een tandenborstel, tandpasta, een kam en shampoo, bedoeld voor patiënten die geen verzorgingsproducten bij zich hebben bij een onverwachte opname. De donatie voor de aankoop van de toilettasjes is een terugkerend project van de Vrienden van het Maasziekenhuis geworden.

Illse Vergeldt, senior verpleegkundige: “Iedere afdeling binnen het Maasziekenhuis heeft een eigen voorraad toilettasjes. Zeer regelmatig maken we mee dat een patiënt onverwacht wordt opgenomen en niets bij zich heeft. Daarnaast komt het ook voor dat een patiënt geen familie heeft die verzorgingsspullen kan komen brengen. Het is erg fijn dat we hen toch de mogelijkheid kunnen bieden om zich op te frissen. We horen terug dat ze het erg fijn vinden en waarderen dat we hen dit stukje kwaliteit van zorg kunnen bieden. Dat maakt ons natuurlijk ook weer blij. En bij ontslag gaan de toilettasjes mee naar huis.”

Wilt u stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk op www.vvhm.nl/doneren‹ Terug naar Projecten 2022
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›