Foto Marga Nuijs

Buideltops Keizersnede

Buideltops van de Vrienden 

Wanneer een baby via een keizersnede geboren is droogt de verpleegkundige het kindje af en legt het direct daarna bloot op de borst bij de moeder. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het niet onderbreken van huid op huid contact (sacred hour) direct na de geboorte een positief effect heeft op de bloeddruk, ademhaling, temperatuur en bloedsuikerregulatie van de pasgeborene. Bij de moeder zorgt het huidcontact voor vermindering van pijn, een positief gevoel, stabiele controles en minder bloedverlies. Bovenal bevordert huid-op-huidcontact de hechting tussen moeder en kind.
Door Wanda Laarakkers.
 
Speciaal voor geboortes via keizersnede

 
De buideltop is speciaal ontwikkeld om tijdens de keizersnede het eerste contact tussen moeder en kind zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. De pasgeborene ligt stabiel en ‘gefixeerd’ in de top. Voor beiden is dit een prettig en veilig gevoel. De baby blijft lekker warm bij moeder als zij van de operatiekamer terug naar de afdeling worden gebracht.
 
Enthousiaste moeders
 
 “Zowel de kraamvrouwen als verpleegkundigen zijn zeer enthousiast over de buideltops,” vertelt obstetrieverpleegkundige Lieke Franssen. “Moeders geven aan dat ze de elastische top met zachte stof erg fijn vinden zitten. De baby ligt er ‘vast’ in, wat een veilig gevoel geeft. De buideltop is gemakkelijk in gebruik, de pasgeborene ligt veilig en het kind kan niet van zijn geborgen plekje verschuiven. Daarnaast blijft de baby lekker warm doordat deze optimaal huid op huid ligt. Vrouwen die al eerder via een keizersnede bevielen geven aan dat het gebruik van de buideltop echt een voordeel is ten opzichte van eerdere ervaringen.”
 
Wilt u stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk op www.vvhm.nl/doneren

‹ Terug naar Projecten 2022
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›