Huiskamer het AnkerHuiskamer het AnkerHuiskamer het AnkerHuiskamer het Anker

Huiskamer het Anker

Huiskamer het Anker

Patiënten die op de afdeling Geriatrie van het Maasziekenhuis Pantein worden opgenomen, verblijven maximaal tien dagen in het ziekenhuis. Voor een goed herstel is het belangrijk dat zij zo min mogelijk in bed liggen. Een fijne huiselijke plek om naar toe te kunnen is huiskamer het Anker. De Vrienden van het Maasziekenhuis hebben bij de realisering een financiële bijdrage geleverd aan deze fijne plek. Ook bij het creëren van de zo belangrijke huiselijke sfeer, stonden zij klaar.
Door Wanda Laarakkers
 
“In de tijd dat kwetsbare ouderen in ons ziekenhuis verblijven, worden er verschillende onderzoeken gedaan en is het de bedoeling dat men daarna met een concreet behandelplan weer naar huis gaat,” vertelt Saskia Kamps, medewerker maatschappelijke zorg. “Mijn collega maatschappelijke zorg en ik komen vijf dagen in de week tussen 08.00 en 16.30 uur bij de kwetsbare, oudere mensen die in het ziekenhuis verblijven. Niet alleen voor de geriatrie, maar ook binnen neurologie, chirurgie en interne geneeskunde worden wij gevraagd. Dit contact kan op basis van één op één momenten op de kamer zijn, maar vaak nodigen wij patiënten ook uit om naar het Anker te komen. Hier is de mogelijkheid tot het doen van een spelletje, praatje maken met andere aanwezigen of gewoon even in een andere omgeving zijn waar we een huiselijke sfeer proberen te creëren. Ook de lunch kan in het Anker genuttigd worden.”
 
De Vrienden van het Maasziekenhuis, de stichting die zich inzet voor een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Maasziekenhuis, hebben een aantal giften gedaan in de afgelopen periode. Saskia: “Hierdoor kunnen we de huiselijke sfeer die wij heel belangrijk vinden creëren. Met de aankoop van een aantal planten op basis van hydrocultuur en een groot schilderij wat geluiddempend werkt is dit zeker gelukt. Maar ook diverse spellen en een bluetooth box om muziek af te spelen dragen hieraan bij. We zijn hier uiteraard erg blij mee. Naast de bijdrage van de Vrienden is door het ziekenhuis zelf gezorgd voor nieuwe gordijnen en komen er nog nieuwe tafels en stoelen. Alles bij elkaar maakt dan dat de huiskamer helemaal klaar is.”
 
De realisatie van de huiskamer heeft ook een belangrijk aandeel gehad in de toekenning van het keurmerk ‘seniorvriendelijk’ aan het Maasziekenhuis.
 

‹ Terug naar Projecten 2021
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›