Huiskamer het AnkerHuiskamer het AnkerHuiskamer het AnkerHuiskamer het Anker

Huiskamer het Anker

Huiskamer het Anker

Patiënten die op de afdeling Geriatrie van het Maasziekenhuis Pantein worden opgenomen, verblijven maximaal tien dagen in het ziekenhuis. Voor een goed herstel is het belangrijk dat zij zo min mogelijk in bed liggen. Een fijne huiselijke plek om naar toe te kunnen is huiskamer het Anker. De Vrienden van het Maasziekenhuis hebben bij de realisering financieel bijgedragen. Ook bij het creëren van de zo belangrijke huiselijke sfeer, stonden zij klaar.
Door Wanda Laarakkers
 
“Wanneer kwetsbare ouderen in ons ziekenhuis verblijven, worden er verschillende onderzoeken gedaan en is het de bedoeling dat ze daarna met een concreet behandelplan weer naar huis gaan,” vertelt Saskia Kamps, medewerker maatschappelijke zorg. “Mijn collega maatschappelijke zorg en ik begeleiden vijf dagen in de week tussen 08.00 en 16.30 uur kwetsbare, oudere mensen die in het ziekenhuis verblijven. Niet alleen voor de geriatrie, maar ook op andere afdelingen, zoals neurologie, chirurgie en interne geneeskunde worden wij gevraagd. Dit contact kan op basis van één op één begeleiding op de kamer zijn, maar vaak nodigen wij patiënten ook uit om naar Het Anker te komen. Hier hebben we de mogelijkheid om spelletjes te doen, een praatje te maken, eventueel met andere aanwezigen, of gewoon even in een andere omgeving zijn. In deze huiselijke sfeer kan ook de lunch genuttigd worden.”
 
De Vrienden van het Maasziekenhuis, de stichting die zich inzet voor een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Maasziekenhuis, hebben een aantal giften gedaan in de afgelopen periode. Saskia: “Hierdoor kunnen we de huiselijke sfeer die wij heel belangrijk vinden creëren. Met de aankoop van een aantal planten op basis van hydrocultuur en een groot schilderij wat geluiddempend werkt is dit zeker gelukt. Maar ook diverse spellen en een bluetooth box om muziek af te spelen dragen hieraan bij. We zijn daar uiteraard erg blij mee. Naast deze bijdrage van de Vrienden is door het ziekenhuis zelf gezorgd voor nieuwe gordijnen en er komen nog nieuwe tafels en stoelen. Alles bij elkaar is dan de huiskamer helemaal klaar.”
 
De realisatie van de huiskamer heeft ook voor een belangrijk deel bijgedragen aan de toekenning van het keurmerk ‘seniorvriendelijk’ aan het Maasziekenhuis.
 
Wilt u stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk op www.vvhm.nl/doneren
 

‹ Terug naar Projecten 2021
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›