Interview met John van Raaij

Maandag 30 december 2019
Interview

Interview met John van Raaij

Rijkevoort- Na een operatie en chemotherapie in 2018 in het Boxmeerse Maasziekenhuis Pantein, schreef John van Raaij (55) een bedankbrief. Hij was met name uitermate tevreden over de betrokkenheid van de artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers. Om zijn dankbaarheid kracht bij te zetten doneerde hij een geldbedrag aan de Vrienden van het Maasziekenhuis.
Door Wanda Laarakkers

“Ik was al een tijdje niet lekker, had flinke buikpuin, maar er werd niets bijzonders gevonden,” begint John van Raaij te vertellen. “Bloedonderzoek was goed, en ook uit andere onderzoeken kwam in eerste instantie niets bijzonders.” Toen hij op zakenreis was in China, John is werkzaam bij het Nijmeegse NXP Semiconductors, werd hij flink ziek. Terug in Nederland werd hij opgenomen in het Maasziekenhuis voor verder onderzoek. Een flinke domper volgde voor John, zijn vrouw Jacqueline, zoon en dochter. Eind maart bleek dat hij darmkanker had. “Je schrikt je kapot als je hoort dat je kanker hebt. Er werd direct actie ondernomen, op 10 april lag ik al op de operatietafel. Over de snelheid waarmee alles geregeld werd, ben ik heel tevreden.” De operatie verliep goed, de wond herstelde snel en John voelde zich meteen weer fit. Helaas volgde er wederom een domper. “Tijdens een controle bleek dat mijn lymfeklieren aangetast waren. Er volgde chemotherapie in mei. Toen na vier kuren bij controle alles goed bleek, leek de missie geslaagd.” John was erg tevreden over zijn behandeling in het Maasziekenhuis.

“De benadering van de artsen en verpleegkundigen was persoonlijk en menselijk. De lijntjes waren erg kort en er werd snel actie ondernomen. Daarnaast zag ik wat voor zinvolle dingen er gedaan werden door de Vrienden van het Maasziekenhuis. Ik had zelf eens een voetmassage ontvangen van een vrijwilligster.” Deze hand- en voetmassages worden mogelijk gemaakt dankzij de Vrienden van het Maasziekenhuis. Om zijn dankbaarheid te uiten schreef hij een bedankbrief en doneerde hij een geldbedrag aan de Vrienden van het Maasziekenhuis.

“Ik bleef drie maandelijks onder controle, ik voelde me goed. Toch bleek het in november 2019 weer goed fout. De waardes waren te hoog. Twee dagen later volgde er een scan.” Helaas kregen John en zijn familie wederom slecht nieuws. De darmkanker bleek uitgezaaid in zijn longen. “Het is nu even afwachten hoe één en ander gaat lopen. Ondanks de rollercoaster waar ik in zit, ben ik wederom heel erg tevreden over hoe ik behandeld word in het Maasziekenhuis. De casemanagers bijvoorbeeld, ze doen ontzettend goed werk. Ze zitten bij gesprekken en pakken op wat de dokters plannen. We hebben een app waarin we communiceren. Alles wordt zo snel geregeld. Ook nu word ik weer op een positieve manier geconfronteerd met de Vrienden van het Maasziekenhuis. Ze doen goed werk.”

De Vrienden van het Maasziekenhuis wensen John en zijn familie ontzettend veel sterkte en het allerbeste toe.

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›