Hans Peters

Vrijdag 30 oktober 2020
Interview

Hans Peters 

Vanaf het eerste uur is Hans Peters betrokken geweest als adviseur bij de Vrienden van het Maasziekenhuis. Een rol die hij altijd met veel plezier en passie heeft vervuld naast zijn werk als cardioloog en mede-bestuurder bij het Maasziekenhuis Pantein. Met ingang van zijn pensionering, draagt hij het adviseursstokje over.
Door Wanda Laarakkers

Dertig jaar lang was Hans Peters (64) werkzaam bij Maaszienhuis Pantein. Als cardioloog en mede-bestuurder streefde hij altijd naar een mensgerichte benadering en behandeling van de patiënt. Hij was degene die samen met een groep collega’s het Planetree concept vanuit Amerika naar Boxmeer haalde. Planetree is een manier van denken, luisteren, kijken en doen waarin mensgerichte zorg voorop staat. De patiënt, zijn naasten en medewerkers staan hierbij centraal. Om deze visie eigen te maken reisde Peters zelfs naar Amerika. “Toen ik daar een ziekenhuis bezocht, viel me op dat er sponsoren waren die geld investeerden in het ziekenhuis. Dat was in Nederland nog helemaal niet de gewoonte.”

Toen de cardioloog gevraagd werd om namens het ziekenhuis bij de Vrienden van het Maasziekenhuis aan te sluiten, was hij direct enthousiast. Het doel van deze stichting: een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Maasziekenhuis realiseren, sloot naadloos aan op zijn eigen visie en die van Planetree. Peters stemde direct in om adviseur van het bestuur te worden ook plaats te nemen in de commissie Projecten. Hij zette zich vanaf het prille begin als vrijwilliger belangeloos in voor de Vrienden.

Hans Peters: “Het was een mooie rol. Ik was de schakel tussen de medewerkers van het ziekenhuis en de Vrienden. De vragen die mijn collega’s indienden voor een besteding van sponsorgeld, bekeek ik zorgvuldig. Ik ben me er altijd bewust van geweest dat het geld dat we uitgaven sponsorgeld was. Het moest eerlijk verdeeld worden en een zinvolle besteding zijn. Om hier achter te komen liep ik vaak even naar de desbetreffende aanvrager om een praatje te maken. Ook als we het geld hadden uitgegeven vroeg ik na hoe het beviel. De aankopen worden zo veel mogelijk bij lokale ondernemers gedaan, iets wat ook hoog in het vaandel staat.”

Eén project waar hij het meest trots op is heeft Peters niet. Ze zijn allemaal even waardevol. “De prachtige plafonds zijn echt heel mooi. Op sociaal gebied moet ik denken aan de slaapstoelen voor familie die wil blijven waken bij een patiënt. Daar help je mensen echt mee. Maar ook het geld dat we uitgaven aan de Stichting Look Good Feel Better, is goed besteed en wordt erg gewaardeerd. En dan hebben we ook nog de bedfiets op de IC. Ik hoor van de fysiotherapeuten terug dat die zo nuttig is. Maar ook het bankje bij de Huisartsenpost, de handmassages, de inrichting van het stiltecentrum en de sportapparatuur bijvoorbeeld, op alles ben ik trots.”

Nu Peters geniet van zijn pensioen heeft hij het stokje overgedragen aan zijn collega, kinderarts Harmen Haanstra. “Ik heb Harmen gevraagd omdat ik hem vind passen bij de Vrienden van het Maasziekenhuis. Harmen is een open persoon, hij woont in Boxmeer en kent de regio en ambassadeurs. Ik ben blij dat de Vrienden van het Maasziekenhuis gewoon verder kunnen doen waar ze goed in zijn; het ziekenhuis mooier maken!”
 

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›