Basisschool Laurentiushof doneert aan de Vrienden

Woensdag 30 juni 2021
Nieuws
Vierlingsbeek- Kinderen van basisschool Laurentiushof kozen bij het project ‘omgaan met geld’ een goed doel waar zij hun zelf verdiende geld aan wilden schenken. Zij gunden het Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. Het opgehaalde bedrag van 1.147 euro werd goed besteed aan de kinderafdeling van Maasziekenhuis Pantein.
Door Wanda Laarakkers

Maatschappelijk betrokken aan de slag gaan in het project ‘Omgaan met geld’, dat deden de kinderen van de Vierlingsbeekse basisschool Laurentiushof. Ze kozen voor Vrienden van het Maasziekenhuis. Om meer informatie te krijgen over dit goede doel waaraan zij hun zelf vergaarde geld wilden schenken, nodigden zij deze stichting uit. Wie zijn de Vrienden, en wat doen zij? “De Vrienden realiseren een leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker ziekenhuis voor en door patiënten bezoekers en medewerkers,” vertelden Harrie van Boekel, penningmeester van de stichting, en medisch pedagogisch zorgverlener Miriam Ebbers van de kinderafdeling van het Maasziekenhuis.

Vervolgens gingen de kinderen aan de slag om geld in te zamelen op een corona-proof manier. Zij maakten onder andere kaarten en knutselwerkjes die zij verkochten, maar ook verschillende andere creatieve manieren brachten geld in het laatje. Dit leverde het bedrag van 1.147 euro op voor hun goede doel: de kinderafdeling van het Maasziekenhuis.  

Spelmaterialen voor diverse doelgroepen
Miriam: “We kochten voor dit bedrag spelmaterialen voor diverse doelgroepen van de kinderafdeling; zowel baby’s, kinderen met een beperking en kinderen die komen voor dagbehandeling. Wipstoeltjes, muziekspeeldoosjes, een baby-gym, een garage, autootjes, flexibele poppetjes en ook lichtgevende artikelen werden aangeschaft om kinderen af te leiden bij een lichte verdoving met lachgas. Wij willen de leerlingen van Laurentiushof hartelijk danken voor hun inzet. Er worden veel kinderen blij door jullie actie.”


 
‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›