Ambassadeur Sven Janssen (Riche & De Bock)

Donderdag 29 april 2021
Interview
Twee unieke horecagelegenheden in het centrum van Boxmeer, Riche en De Bock, worden gerund door horecaondernemer Sven Janssen. Twee plekken waar het beste voor gasten geserveerd wordt onder de juiste omstandigheden.
Door Wanda Laarakkers.

Sven Janssen (46) werd geboren en groeide op in Boxmeer. Na de MEAO vertrok hij naar het noorden van het land om Hotel Management te studeren. Na zijn afstuderen in 2000 nam hij behalve zijn diploma ook vriendin Susan, die hij in Leeuwarden ontmoette, mee naar Boxmeer. Ze kregen samen een dochter, Amber en zoon Bas.

Ambassadeur
Sinds 2017 is Sven ambassadeur van de Vrienden van het Maasziekenhuis. “Dat Boxmeer een eigen ziekenhuis heeft vind ik heel belangrijk. We dragen er graag aan bij om het verblijf voor de patiënten in het Maasziekenhuis aangenamer te maken. Het is mooi te zien dat er al veel projecten zijn gerealiseerd dankzij de Vrienden.”

De Bock
Als bijbaantje werkte Sven al regelmatig parttime bij Brasserie De Bock, gelegen tegenover het Boxmeerse gemeentehuis aan Raadhuisplein 3. Toen de voormalige eigenaar zijn zaak wilde verkopen kreeg Sven de vraag of hij de nieuwe uitbater wilde worden. In 2001, twintig jaar geleden, werd de overname een feit. De brasserie met restaurant en cafégedeelte liep direct prima. Drie-en-een-half jaar na de overname kwam Riche te koop. Dit horecabedrijf ligt op een unieke locatie naast de prachtige Sint Petrus Basiliek aan Steenstraat 51 in Boxmeer. Sven nam met beide handen de uitdaging aan om naast De Bock ook uitbater van Riche te worden. Dansschool Verhoeven gelegen aan de achterzijde van dit hotel-restaurant werd vervolgens in 2007 overgenomen. Hierdoor kon een grote zaal aan het horecabedrijf worden toegevoegd. Sven: “Alle gaten en hoeken hebben we veranderd, brandveilig gemaakt en verbouwd. De serre werd in 2009 aangebouwd, waarmee een grote wens uitkwam, dit heeft absoluut meerwaarde.”

Riche
Vandaag de dag bestaat Riche uit vier bedrijven onder één dak, waar Sven en zijn team tot 1400 gasten kunnen ontvangen. Een driesterrenhotel met 21 kamers, waaronder een kamer met bed van de wereldberoemde schilder Van Gogh. Een restaurant met ruime serre waar 100 personen terecht kunnen voor een uitgebreid diner of een kleine hapje. Een Grand Café waar het goed toeven is onder het genot van een drankje en een hapje. En de zalen die geschikt zijn voor 150 personen voor feesten, partijen, vergaderingen en events. Sven: “We kunnen hiermee het complete plaatje aanbieden. Alle facetten in één bedrijf. Van lunch tot diner tot een afterparty en blijven slapen.”
Rock at Riche, met diverse tribute bands, Amsterdamse middag met artiesten als André Hazes junior en René Froger, Pleinfeest Boxmeer, het zijn evenementen die Sven met hart en ziel organiseert. “Ik heb daarbij een gezonde spanning, als een voetballer die een belangrijke wedstrijd moet spelen. Prioriteit nummer één is bij alles wat we doen, dat de gasten die De Bock of Riche hebben bezocht tevreden zijn. Wanneer dat zo is en alles loopt goed ben ik tevreden. Ook vind ik het belangrijk goed contact te hebben met het team van zo’n zestig full- en parttimers. Een paar keer per dag loop ik op-en-neer tussen De Bock en Riche. Ik vind het fijn om contact te onderhouden met de gasten en collega’s. Ik zie dit niet als mijn werk, maar meer als een hobby. Eten, drinken en uitgaan is altijd leuk toch?!”
 
‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›