Interview met BK Sneltransport

Zondag 13 september 2020
Interview

BK Sneltransport 

Wat bijna twintig jaar geleden als een klein bedrijf gerund vanuit een woonkamer begon, is uitgegroeid tot een grote internationale speler. BK Sneltransport, wat staat voor Bouwmeester Koeltransport, heeft vestigingen in Veghel, Nieuwegein, Boxmeer en op Schiphol, van waaruit ze goederen snel en met uiterste zorg wereldwijd op de plaats van bestemming bezorgen.
Door Wanda Laarakkers

Aan het roer van dit bedrijf, gespecialiseerd op het gebied van geconditioneerd vervoer en farmaceutisch transport staat Paul Bouwmeester. Tegenwoordig woont Paul (44) met zijn vrouw en twee kinderen in Sint Anthonis, maar de roots van zijn bedrijf liggen in Veghel. Vanuit zijn woonkamer begon hij met één auto.  In 2006 was het bedrijf dusdanig gegroeid dat verplaatsing naar het industrieterrein in Veghel nodig was. Niet veel later, in 2007, opende een tweede vestiging in Nieuwegein. Om vervolgens in 2013 een bedrijf op Amsterdam Schiphol te openen. In 2018 nam BK Sneltransport RTO BV over. Hierdoor kwamen ze in het bezit van een modern temperatuur gecontroleerd warehouse op Health Campus in Boxmeer, voor opslag van medicijnen. Momenteel zijn de plannen voor uitbreiding van het temperatuur gecontroleerd warehouse in een vergevorderd stadium.

“Tachtig procent van onze werkzaamheden bestaat uit het vervoeren van farmaceutische producten,” vertelt Paul enthousiast. “Ons wagenpark bestaat uit 120 voertuigen, van caddies tot vrachtwagen en we hebben 140 mensen in dienst. Dit zijn parttimers, fulltimers, ouderen en studenten. Meer dan de helft van onze transporten zijn  naar het buitenland. 24/7 en 365 dagen per jaar is er een medewerker op onze vestiging beschikbaar en bereikbaar om klanten en chauffeurs te woord te staan. We werken volgens strenge richtlijnen en hoge veiligheidseisen. Ons transport is soms van levensbelang, denk bijvoorbeeld aan medicijnen of medische hulpmiddelen. Alles wat gevoelig en/of bijzonder is pakken wij aan. Maar natuurlijk verrichten wij ook koeriersdiensten en spoedwerk voor particulieren en bedrijven. Dit kan een onderdeel zijn voor een machine die stil staat tot het bezorgen van een envelop. Persoonlijke dienstverlening, tot in de puntjes geregeld.”

Paul is trots op zijn hardwerkende team. De saamhorigheid is de afgelopen tijd gegroeid. “Met z’n allen slaan we ons door de coronatijd. We hebben verschillende maatregelen genomen om onze chauffeurs altijd veilig op weg te laten gaan. Ons transport ging tijdens de lock-down gewoon door. Het was letterlijk stil op straat. Restaurants onderweg waren gesloten en voorzieningen beperkt beschikbaar. De wagens en de busjes zijn daarom meteen voorzien van magnetrons, zodat onze chauffeurs zelf een maaltijd op kunnen warmen. Vanaf half februari hebben we al strenge protocollen opgesteld met betrekking tot hygiëne, desinfectie, afstand houden en strikte scheiding van de verschillende filialen. Dat was soms echt niet gemakkelijk maar iedereen heeft er zich netjes aan gehouden.” BK Sneltransport is altijd op zoek naar leuke frisse aanpakkers om hun team te komen versterken. “Er komt meer bij kijken dan sommige sollicitanten verwachten maar wanneer een nieuwe medewerker bij ons start wordt deze altijd begeleid door een ervaren collega die hem of haar de kneepjes van het vak laat zien.”

Ook het milieu staat bij dit bedrijf hoog in het vaandel. “Onze chauffeurs worden gemotiveerd zo zuinig mogelijk te rijden. In de vrachtwagens is een systeem gebouwd dat registreert wat er verbruikt wordt,” legt Paul uit. “We beschikken over een wagenpark dat voldoet aan de strengste milieueisen qua uitstoot van fijnstof en CO-2.  Er wordt door de chauffeurs onderling zelfs een wedstrijdje van gemaakt wie het zuinigst rijdt.” Op het kantoor van BK Sneltransport liggen zonnepanelen en ook het warehouse en de nieuw te realiseren uitbreiding van het warehouse worden hiervan voorzien. “We denken ook aan kleinigheidjes als een eigen mok voor iedere chauffeur, afval scheiding en ledverlichting. Wat we kunnen doen, doen we.”

Sinds 2016 is BK Sneltransport gouden ambassadeur van de Vrienden van het Maasziekenhuis, een stichting waar Paul waardering voor heeft. “Het is een stichting die van belang is. We zijn blij dat we in onze regio over een ziekenhuis beschikken en willen daar op deze manier ons  steentje aan bijdragen. We hopen er nooit te komen liggen, maar als het toch nodig is, is het een goede plek. Toen het transport doorging, terwijl de hele wereld stil leek te staan in coronatijd, brachten onze chauffeurs over de uitgestorven wegen van Europa medicijnen en voeding naar de mensen. Ook de zorghelden werkten dag en nacht. Samen met de Vrienden van het Maasziekenhuis en Tars visuele presentatie uit Sint Anthonis vonden we het belangrijk om een boodschap van dank over te brengen aan deze helden die met gevaar voor eigen leven zich inzetten  voor coronaslachtoffers. Dit was alles wat we konden doen in een onwerkelijke tijd. Een vrachtwagen met aan beide kanten een bedankboodschap hebben we voor het ziekenhuis gezet om zo te laten weten dat we aan ze dachten. Nu maar hopen dat we allemaal dat respect voor de zorgsector vasthouden en omzetten in daden.”

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›