Voorlichtingsvideo’s operatie kinderen en jongeren  

Zondag 25 februari 2024
Nieuws

Het Maasziekenhuis heeft twee voorlichtingsvideo’s gemaakt voor kinderen en jongeren met informatie over de gang van zaken rondom een operatie. In de video’s, mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vrienden van het Maasziekenhuis, wordt duidelijk uitgelegd hoe het proces van opname tot ontslag verloopt bij een operatie. 

Wanneer kinderen en jongeren naar het Maasziekenhuis komen voor een operatie worden zij met gesprekken en schriftelijke informatie voorbereid op de operatie. Als aanvulling hierop heeft het Maasziekenhuis twee voorlichtingsfilmpjes gemaakt. In de video voor kinderen in de leeftijd van nul tot tien jaar is te zien hoe de kleine Jort het ziekenhuis binnenkomt met zijn moeder. Jort vertelt wat er allemaal gebeurt, van het in de lift stappen tot het ontslag naar huis. Door het bekijken van de video krijgt een kind een duidelijk beeld van wat het kan verwachten en is het beter voorbereid op het verblijf in het ziekenhuis. 

Vooraf goed informeren 

In de tweede video, die ongeveer vier minuten duurt en gericht is op kinderen en jongeren in de leeftijd van tien tot achttien jaar, zie je hoe Sander het Maasziekenhuis binnenstapt. Ook is, net als in de video voor de jongere doelgroep, te zien met welke behandelaars hij te maken krijgt, in welke ruimtes hij komt en hoe de operatie wordt voorbereid. Door de patiënt vooraf goed te informeren worden eventuele onduidelijkheden weggenomen. Dit werkt geruststellend en geeft vertrouwen in de behandelaars van het Maasziekenhuis. 

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›