Interview met ambassadeur Daan Emons

Vrijdag 25 februari 2022
Nieuws

Emons Group Milsbeek

De Emons Group is een familiebedrijf in de logistieke dienstverlening met een duidelijke strategie. Met hun drie bedrijven; Emons Cargo-2WIN, Van Huët Glass Logistics en Hofmans bieden zij hun klanten al bijna tachtig jaar efficiënt en duurzaam vervoer.

In 1943 startte de opa en oma van Emons Group-directeur Daan Emons (41) een vervoersbedrijf. In hun onderneming vonden zij het belangrijk het vervoer zo efficiënt en duurzaam mogelijk uit te voeren door middel van technische innovaties. Zij onderscheidden zich hiermee in de logistieke dienstverlening. Hier bleef de focus op liggen toen Daans vader en twee van zijn ooms het bedrijf overnamen. En ook Daan die vandaag de dag aan het roer staat van de Emons Group heeft het leveren van kostenbesparende en milieuvriendelijke oplossingen hoog in het vaandel staan. Daan, getrouwd met Marjolein en vader van drie kinderen, groeide letterlijk en figuurlijk op in het bedrijf. Daan: “Op de plek waar nu het kantoor staat werd ik geboren. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik ook het bedrijf in wilde; het begon met vakantiebaantjes op kantoor en in de werkplaats. Ondanks dat ik vaak met de vrachtwagens meeging heb ik niet voor het chauffeursvak gekozen, mijn kracht ligt meer in het organiseren.” In 2015 werd een nieuwe Emons-directie aangesteld waar Daan als derde generatie tot toetrad.

Drie bedrijven binnen de Emons Group
De Emons Group bestaat uit drie bedrijven. Transport- en Handelsbedrijf Hofmans, gespecialiseerd in de champostlogistiek. Van Huët Glass Logistics, expert op het gebied van glaslogistiek in Europa. En Emons Cargo-2WIN, gespecialiseerd in het vervoeren van niet-stapelbare goederen in dubbeldeck trailers. Drie verschillende markten waarbinnen Emons als marktleider actief is. In Milsbeek zijn tachtig werknemers aan het werk en verspreid over Duitsland, Tsjechië, Polen, België en Engeland nog eens zevenhonderd. Hoe houd je de betrokkenheid met zoveel werknemers? “Chauffeurs die onderweg zijn, zo dicht mogelijk bij ons houden, dat is wat we willen. Dat is denk ik de kracht van een familiebedrijf. Een rijdend klaslokaal in een trailer doorkruist Europa op zoek naar onze chauffeurs om zo trainingen, instructies en nieuwtjes te delen. Ook de verdere digitalisatie staat hoog op de investeringsagenda, zo leren onze collega’s ook onderweg middels een driver platform en e-learnings bijvoorbeeld met driversapps en e-learnings omgaan..”

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam
Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen staat bij de Emons Group hoog in het vaandel. “Duurzaam ondernemen is goed voor het milieu en biedt financiële voordelen voor onze klanten. In de 2win-vloot is door een dubbele laadvloer een capaciteitsverhoging gecreëerd. Waar anderen met drie vrachtwagens moeten rijden, doen wij dat met twee. Bij het glasvervoer hebben we een technische oplossing bedacht zodat de trailers laag gewicht hebben en meer glas mee kunnen nemen. Samen met een champignonkweker hebben we in Gemert een fabriek opgezet waar we champost omzetten in energie. Een gepatenteerd proces waarbij veel warmte vrijkomt en waardoor de gaskraan van de champignonkwekerij dicht kan. Met de huidige gasprijzen een geweldig mooie innovatie. Daarnaast vernieuwen we onze trekkersvloot elke vier jaar, zodat deze voorzien is van de nieuwste technieken, ook wat betreft milieuvoorzieningen. De daken van onze trailers zijn voorzien van zonnepanelen. Ons kantoorpand is CO2-neutraal. Wanneer je bij ons binnenkomt, doe je dit door een wand van zonnepanelen en het pand is voorzien van driedubbel glas, overal is over nagedacht. “ Ook op maatschappelijk gebied zit Emons niet stil. Sinds 2018 zijn zij ambassadeur van De Vrienden van het Maasziekenhuis. “We vinden het belangrijk dat de mensen die in het ziekenhuis moeten verblijven en het personeel dat er werkt het goed heeft. We kennen allemaal wel een voorbeeld van iemand die in het ziekenhuis moest verblijven, ook collega’s binnen ons team. Als ambassadeur hoeft ik daarbij niet op de voorgrond te staan, het zorgpersoneel en patiënten, die verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Naast de Vrienden vinden we het belangrijk de Alpe d’huzes te steunen. Die doen we onder andere in de vorm van het beschikbaar stellen van een vrachtauto en trailer. Ook willen we ons bedrijf lokaal linken aan de gemeenschap. Zo sponseren we de bus voor ouderen in Gennep.”

Betrokken familiebedrijf
Wat hij in zijn familie belangrijk vindt, trekt Daan door in zijn bedrijf. “Het zegt iets over hoe je met elkaar omgaat. Betrokkenheid met onze klanten en collega’s vinden we heel belangrijk. Ik ben een teamplayer, toen ik nog voetbalde, vond ik wat er omheen gebeurde al belangrijker dan het scoren op zich. Dat vind ik in het bedrijf ook, met het team en de klant iets voor elkaar krijgen, dat is het doel. Eventuele problemen niet als een bedreiging zien maar als een kans iets om te zetten. Bijvoorbeeld rondom Brexit; we zorgen dat we expert op dit gebied worden. We zijn een bijzonder bedrijf met specialisten, anders dan anderen. Marktleider zijn binnen de nichemarkt is onze ambitie.”


 
‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›