Interview met Gerard van Haren van van Haren Installaties

Zondag 24 november 2019
Interview

Interview met Gerard van Haren van van Haren Installaties

Tekst: Lisette Jacobs  Foto: Gijs Hoogland 

Van Haren Installaties CUIJK is een middelgroot installatiebedrijf dat actief is in zowel nieuwbouw als renovatie in de sectoren industrie, utiliteit- en woningbouw.
 
Opdrachtgevers van Van Haren Installaties zijn bedrijven, multinationals
en particulieren, uit de regio Land van Cuijk, Noordoost Brabant, Noord-Limburg en regio Nijmegen. Ook gezondheidsinstellingen en de (semi-) overheid kloppen regelmatig bij Van Haren aan. Wij interviewden directeur Gerard van Haren. 

Gerard van Haren: 

‘Wij zijn een installatiebedrijf en zijn in hoofdmoot werkzaam in de industrie en de utiliteit. Met “installatie techniek” bedoel ik alles op het gebied van klimaat, leidingwerken, luchtbehandeling met alle denkbare toepassingen
in gebouwen en laboratoria, temperatuurregelingen met GBS en alle denkbare sanitaire installaties. 

Het bedrijf

'In 1971 is mijn broer in Escharen begonnen met een installatiebedrijf, in 1998 zijn we verhuist naar CUIJK aan de A73 en na jaren van samen-werking, heb ik het bedrijf in 2002 voortgezet. Mijn broer had hele andere ambities dan ik en de laatste 17 jaar ben ik directeur van dit mooie bedrijf. We beschikken over een team dat middelgrote en grootschalige projecten kan begeleiden en de nazorg hiervan verzorgt door middel van onder andere beheer op afstand van veel klimaat installaties vanuit CUIJK.
Momenteel heeft Van Haren Installaties B.V. 65 werknemers in vaste dienst en zijn er 10 tot 25 flexibel in dienst waardoor grote en kleine projecten snel en adequaat opgepakt kunnen worden.
Het bedrijf heeft dagelijks in totaal, inclusief de flexwerkers en de leerlingen, ongeveer 100 mensen aan het werk, waarvan 25 kantoormedewerkers.
In de bouw schommelt het altijd wel wat, maar we hebben vaste opdracht-gevers die in “bouwteam” met ons willen werken en dat doet me goed.’ 

Trots

‘Ik ben trots op ons team en we werken op een fijne manier samen. Dat is maar goed ook, want zonder deze betrokken medewerkers, die zich enorm inzetten kunnen wij niks.’  

Certificaat Erkend leerbedrijf

Van Haren Installaties B.V. voldoet aan de kwaliteitscriteria voor leer-bedrijven en heeft daarmede o.a. het certificaat Erkend leerbedrijf verdient. Een leerbedrijf staat garant voor leermogelijkheden en deskundige begeleiding van leerlingen. De erkenning is conform de kwaliteitscriteria zoals bedoeld in de Wet Educatie en beroepsonderwijs, zo biedt Van Haren de mogelijkheid te leren en op te leiden binnen ons bedrijf.
Ook zijn we o.a. gecertificeerd volgens ISO–KOMO–VCA–SCIOS-STEK. 

Ambassadeur

'Wij zijn een regionaal bedrijf en het Maasziekenhuis is belangrijk in deze regio voor de gezondheid en de leefbaarheid. 75 procent van onze medewerkers wonen in de nabijheid van het ziekenhuis. Sinds 2011 zijn wij ambassadeur en dat hoop ik nog lang te kunnen blijven, omdat ik het belangrijk vind maatschappelijk betrokken te zijn bij de plek waar je woont en werkt.’

 

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›