PETman voor de Vrienden van het Maasziekenhuis

Donderdag 23 december 2021
Nieuws

De PETman, een opvallende reuze petfles, trekt de aandacht in het grand café van Maasziekenhuis Pantein. De PETman is geplaatst door het Maasziekenhuis en maakt het scheiden en inzamelen van plastic flesjes leuk! De opbrengst komt ten goede aan de mooie, bijzondere en waardevolle projecten van Vrienden van het Maasziekenhuis.

Door Wanda Laarakkers

Vanaf 1 juli 2021 wordt er ook statiegeld geheven over (kleine)petflesjes. Op de kleine plastic flessen frisdrank en water zit € 0.15 statiegeld. Dit bevordert het hergebruik van plastic flessen en helpt zwerfafval verminderen. Innamepunten vind je in supermarkten bijvoorbeeld.

Inzameling voor de Vrienden
Eric Toonen, Hoofd Facilitair Bedrijf Pantein, nam het initiatief een PETman in het Maasziekenhuis te plaatsen. Eric: “Van een collega kreeg ik een foto vanuit de Efteling. Daar zamelen ze de petflesjes in voor Villa Pardoes. Ze voegde de opmerking toe of dit wellicht iets voor de Vrienden van het Maasziekenhuis zou zijn. Het ziekenhuis is niet verplicht om lege petflesjes in te nemen. Naar aanleiding hiervan en de foto van mijn collega is het idee ontstaan om in het grand café de petflesjes in te zamelen voor de Vrienden van het Maasziekenhuis. Het genereerd enerzijds inkomsten en anderzijds een alternatief als we “nee” zeggen aan de kassa om het als statiegeld in te wisselen.”

De opbrengsten van de flesjes komen ten goede aan de Vrienden van het Maasziekenhuis. Deze Stichting heeft als doel een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Maasziekenhuis te creëren. De verschillende projecten worden ondersteund dankzij de opbrengsten gegenereerd uit de PETman.

Wilt u Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk op www.vvhm.nl/doneren

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›