Groen & Kunstig in het Maasziekenhuis

Donderdag 23 december 2021
Nieuws

Het hele jaar door zijn de verschillende balies in het Maasziekenhuis Pantein voorzien van prachtige decoraties. Deze kunstige, kleurrijke sfeermakers komen uit handen van Anita Lintzen van Groen & Kunstig en worden mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Maasziekenhuis.

Door Wanda Laarakkers

Al meer dan twintig jaar heeft Anita Lintzen een galerie en atelier aan huis in Ottersum. Een plek waar de meest kunstige decoratieobjecten uit haar vingers komen. Wat ooit begon als hobby is flink uit de hand gelopen, maar een hobby zal dit werk voor haar altijd blijven. Toen Anita zo’n drie jaar geleden gevraagd werd om de Intensive care afdeling van het Maasziekenhuis te voor zien van sfeer aarzelde zij niet. Van deze ene leuke opdracht kwam de ander.

Ieder seizoen nieuwe decoraties
Vier keer per jaar zorgt Anita ervoor dat alle balies, het Atrium, Plaza en Intensive care voorzien worden van nieuwe blikvangers. Anita: “Bij elke wisseling van het seizoen, zorg ik voor nieuwe decoraties in het Maasziekenhuis. De bloemstukken hebben een landelijke uitstraling met een knipoog naar het kunstzinnige. Het zijn duurzame objecten, ieder stuk is uniek en moet perfect zijn. Ik begin op tijd aan nieuwe stukken, zodat ik niet in tijdnood kom. Ook al is elk stuk anders, ik zorg ervoor dat er eenheid is dat geeft rust. Ik vind het belangrijk dat zowel bezoekers als personeel ervan genieten.”

Anita krijgt leuke, positieve reacties op de decoraties. “Een vrouw zei; wanneer ik in het ziekenhuis kom kijk ik het liefst op alle balies even wat er staat en vraag ik of ik foto’s mag maken! Ik ben erg blij met deze opdracht van de Vrienden, het is zo leuk om te doen!”

Wilt u Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk op www.vvhm.nl/doneren

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›