Interview met Ambassadeur Chris Jordans

Donderdag 23 december 2021
Nieuws

Het ontwerpen, produceren en realiseren van vele vormen van visuele communicatie, laat dat maar over aan Jordans Sign & Promotion. Als het gaat om reclame ben je bij hen aan Transportcentrum 11 in Beugen aan het juiste adres.

Door Wanda Laarakkers

Op 8 februari 1982 startte Chris Jordans (62), getrouwd met Anja, vader van drie kinderen, in een schuurtje bij zijn ouderlijke boerderij op de Boekelsebaan in Landhorst zijn eigen bedrijf. Jordans Sign & Promotion stond in zijn vakgebied aan de wieg van computer gesneden letters en logo’s. Na eerst met pick-up letters uit de boekhandel gewerkt te hebben startte Jordans in 1984 met een van de eerste snijcomputers die op de markt kwam, de Graphic 4B. Daarna kwam er een beeldscherm met digitaliseertablet die weer werd opgevolgd door een scanner. Chris: “Je kunt wel zeggen dat we in en dynamisch vak zitten. We zijn met de tijd meegegroeid tot een full service Sign & Promotion bedrijf met vele productie faciliteiten in eigen huis.”

Veelzijdigheid en creativiteit
De werkzaamheden van Jordans kom je dagelijks tegen op en naast de weg, binnen bedrijven en verenigingen. Van autoreclames tot bedrijfskleding, van interieuraankleding tot relatiegeschenken, vele vormen van visuele communicatie komen van hun hand. “Binnen ons bedrijf zijn tien vaste medewerkers werkzaam en we huren zo nodig zzp’ers in, ”aldus Chris, “Ik ben trots op de veelzijdigheid en creativiteit van onze werknemers. Met z’n allen maken we mooie producten. We zijn flexibel en kunnen snel leveren.”

Zorgen voor het milieu
Duurzaamheid en zorg dragen voor het milieu staat hoog in het vaandel bij Jordans Sign & Promotion. De bedrukte bedrijfskleding die zij in alle soorten en maten leveren, wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen als biologisch katoen, bamboe, gerecycled katoen en garens van PET-flessen. De stoffen voelen hetzelfde aan als normale textiel en hebben dezelfde kwaliteit. Ook op heel veel terrein in de promotionele sector zijn ze bezig met recycling. Denk aan relatiegeschenken van natuurlijke producten als bamboe, kurk of hout. Diverse soorten waterflesjes zijn van honderd procent gerecycled plastic. “We hebben pas aluminium flesjes voor alle 3700 leerlingen van Sint Lucas grafische scholen in Eindhoven en Boxtel geleverd. Deze kunnen ze op diverse tappunten in school vullen. Op één of andere manier zullen we toch van de plastic hoop op onze aardbol af moeten komen! Zonnepanelen op het dak van ons pand zorgen voor stroomvoorziening. Binnen ons bedrijf rijden we twee auto’s elektrisch, en op termijn gaan we ook de bussen vervangen.”

Ambassadeur Vrienden van het Maasziekenhuis
In 2015 werd Jordans Sign & Promotion ambassadeur van de Vrienden van het Maasziekenhuis. Zij waren al betrokken bij verschillende projecten van de Vrienden, zoals het vervaardigen van de wolkenplafonds in diverse onderzoekskamers. “Wij willen iets terug doen en een helpende hand bieden. Ik vind het belangrijk dat we een ziekenhuis in de regio hebben, vooral bij spoedgevallen. Toen onze zoon in het ziekenhuis lag voor een rugoperatie hebben we zelf ervaren hoe belangrijk de projecten van de Vrienden zijn. De handmassage die onze zoon kreeg van een vrijwilligster, werd door hem als heel prettig ervaren.”

Een enorm zinvol project waar Jordans belangeloos aan meewerkt is die van de ‘weggeefshirts’. Niet iedere patiënt die acuut of onverwachts wordt opgenomen in het Maasziekenhuis heeft een tas met kleding bij zich of een naaste die deze brengt. Jordans zorgt dat de voorraad shirts, bedrukt met het logo van de Vrienden, op de afdeling gevuld blijft. Verpleegkundigen grijpen op deze manier nooit mis wanneer er een reserveshirt nodig is “Hiervoor gebruiken we shirts die uit de collectie gaan of eerder gebruikt werden als pasmaten. Op deze manier krijgen de restanten een zinvolle besteding.” Ik moet wat hebben met de projecten die we ondersteunen, ze moeten zinvol zijn en aansluiten bij het bedrijf. Naast de Vrienden van het Maasziekenhuis steunen we bijvoorbeeld ook de Vrienden van Olympia, de Boxmeerse voetbalvereniging. Het voelt goed dit te doen.”

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›