Knipbeurt voor een goed doel

Zaterdag 23 mei 2020
Interview

Knipbeurt voor een goed doel

Wat waren de medewerkers van kapsalon Gijsbers uit Boxmeer blij toen premier Rutte versoepelingen van de coronamaatregelen aankondigde; de kapsalons in Nederland mochten op 11 mei hun deuren weer openen. Hun klanten stonden te springen om een broodnodige knipbeurt. Kapsalon Gijsbers greep dit unieke moment aan om er een ludieke actie aan vast te knopen. Zij veilden de allereerst knipbeurt na de lockdown voor een goed doel; de Vrienden van het Maasziekenhuis.  

Door Wanda Laarakkers 

Mede-eigenaar Linda Nillesen kreeg het idee om de eerste knipbeurt aan een goed doel te koppelen. “Als de eerste haringvaatjes worden geveild wordt er ook altijd meer geboden. Ik dacht, dat moet toch ook lukken met een eerste knipbeurt!” Linda gooide een balletje op bij haar collega’s die enthousiast reageerden. Collega Anke Siroo stelde voor dit dan ook echt om 0.00uur middernacht te doen. “We spraken af dat als zij zou komen knippen we de veiling in gang zouden zetten.”  

Tot 10 mei 23.00uur kon men bieden op de eerste knipbeurt. Diegene moest binnen een uur in de salon kunnen zijn. Jacques bracht het hoogste bod uit en won de eerste knipbeurt. Zoals afgesproken zette kapster Anke net na middernacht de schaar in het coronakapsel van Jacques.

 Kapsalon Gijsbers was bij de opening volledig voorbereid op de coronamaatregelen. “We hebben het aantal kappersstoelen gehalveerd. In plaats van twaalf stoelen staan er nu zes. Er zijn zowel tussen de wasbakken als bij de kassa plastic schermen geplaatst. Wij hebben onze openingstijden verruimd, zodat we onze klanten snel kunnen helpen,” aldus Linda. 

De kapsalon werd vervolgens overvallen door de media-aandacht die door hun actie op gang werd gebracht. Op de diverse nieuwssites, radio en zelfs op de landelijke televisie was hun ludieke actie te aanschouwen. Niet alleen Jacques steunde met deze eerste knipbeurt het gekozen doel; de Vrienden van het Maasziekenhuis. Ook andere klanten, de kapsalon en het personeel deden nog een duit in het zakje. De veiling levert voor de Vrienden van het Maasziekenhuis een mooi bedrag op van 265 euro. Het geld zal door de Vrienden worden besteed aan het maken van een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Maasziekenhuis.

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›