Jopie Konijn terug in het Maasziekenhuis

Vrijdag 22 december 2023
Nieuws

Beugen - Met het pensioen gaan van huiskonijn Jopie, ontstond er een leegte op de Kinderafdeling van het Maasziekenhuis. De speelkamer en afdeling bleken niet compleet zonder een konijn. Jopie betekende jarenlang veel voor een heleboel kinderen. Met de komst van een nieuwe Jopie kunnen de jongste patiënten weer rekenen op een knuffel, afleiding, plezier en troost. 

"Het is feest op de kinderafdeling! Deze week ben ik - de nieuwe Jopie - in de speelkamer van het Maasziekenhuis komen wonen!" Dit bericht staat op de socialmediakanalen van Jopie Konijn. Jawel, het knaagdiertje heeft een eigen Facebook- en Instagrampagina. Dat is niet voor niets, Jopie is populair onder de jongste patiënten en kinderen die regelmatig het Maasziekenhuis bezoeken. In de zomer van 2023 ging Jopie de zevende met pensioen. Maar Jopie werd gemist, zowel door de kinderen als medewerkers van afdeling C4. Pedagogisch zorgverleners van deze afdeling trokken aan de bel bij de Vrienden van het Maasziekenhuis en Dierenspeciaalzaak Oswald Geurts voor financiële steun, zodat er een nieuw huiskonijn met toebehoren kon worden gezocht. 

Jopie konijn is het beste medicijn

Op 26 juli werd een nieuw konijn Jopie geboren. Samen met een hok, een reismandje, konijnentoilet en voerbakje vond hij in de speelkamer een mooie plek. Ook heeft Jopie een nieuw wandelwagentje, zodat hij binnen het ziekenhuis kan worden vervoerd. Miriam Ebbers, pedagogisch medewerkster: “Jopie konijn is het beste medicijn, wordt hier altijd gezegd. En dat is ook zo, Jopie geeft afleiding en plezier, maar zeker ook troost bij kinderen. Meestal verblijft hij op een vertrouwde, vaste plek in de speelkamer. Daar kan hij rondhuppelen in vrijheid en wanneer hij rust wil verblijft hij in zijn hok. We zien dat kinderen, ook als ze alleen een polikliniek bezoeken, vaak even langskomen om Jopie een knuffel te geven en te vertellen hoe het met ze gaat. Ook gaat Jopie mee naar onderzoeken, behandelingen of bloedafname wanneer kinderen dat spannend vinden. We zijn erg blij met ons nieuwe konijn, Jopie hoort erbij!” 

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›