'Vrienden Maasziekenhuis': toilettasje bij spoedopname

Woensdag 19 augustus 2015
Nieuws

BEUGEN - Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Voordat je het weet, lig je in het ziekenhuis. De eerste uren ben je dan wat onthand, want je hebt bijvoorbeeld geen tandenborstel bij je.
De ‘Vrienden van het Maasziekenhuis’ hebben sinds kort voor een eenvoudige oplossing gezorgd. Elke patiënt die onverwachts in het Maasziekenhuis belandt, krijgt van deze stichting een toilettasje aangeboden. Daarin zit onder meer een tandenborstel, een tubetje tandpasta en handgel.

‘Klein, maar belangrijk’
Secretaris Johan Smedema van de ‘Vrienden’ kwam op het idee door enkele persoonlijke verhalen. “De Vriendenstichting van het ziekenhuis is in het leven geroepen voor de niet vanzelfsprekende extra’s, die het verblijf van de patiënten aangenamer, aantrekkelijker, sfeervoller en aangenamer maken. Nou, dan is dit toch een relatief klein, maar toch belangrijk extraatje.”
En juist ook deze kleinere gebaartjes onderstrepen het belang van de Vriendenstichting, volgens directeur Theo Mennen van het Maasziekenhuis. “Het hoeven niet altijd grootse zaken te zijn. Sfeer en je ergens prettig voelen zit hem vaak in de kleinere, minder zichtbare dingen. Ons ziekenhuis prijst zich gelukkig met deze club van bedrijven en mensen die onze patiënten extra in de watten legt.”

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›