Interview met Robert van den Heuvel van Gebroeders Janssen Beugen

Maandag 17 februari 2020
Interview

Interview met Robert van den Heuvel van Gebroeders Janssen Beugen

In 1886 vestigde Johannes Janssen zich als dakdekker in Ottersum. Hij was de grondlegger van het gerenommeerde bedrijf Gebroeders Janssen, herkenbaar aan de gele busjes. Vandaag de dag is het bedrijf gevestigd in Beugen en staat de vijfde generatie aan het roer.

Tekst: Wanda Laarakkers

Gebroeders Janssen uit Beugen kennen we hier in de regio als Janssen Beugen. Zij zijn specialist in een aantal vakgebieden, gestart als dakdekker. Eén van hun specialiteiten waren in het verleden kerktorens, zo werkten de generaties Janssen aan de kapel in Ven-Zelderheide. Het familiebedrijf groeide uit tot specialist op het gebied van sanitair, dakbedekking, riool- en installatietechniek. Voor dit laatste vakgebied waren de overnames van diverse installatiebedrijven als Van Lin Boxmeer, Arts Haps, Mooren Gennep en Immens Gennep van groot belang. Belangrijke projecten voor het bedrijf waren het provincie- en ziekenhuis in Maastricht.

Robert van den Heuvel en broer Leo, zonen van Jan van den Heuvel (oud directeur samen met de vier gebroeders), staan sinds 2010 aan het roer van Gebroeders Janssen bv. Dit doen zij samen met, niet familieleden, Peter van Houtum en Theo Hubers. Robert (48) samenwonend, vader van twee kinderen, is opgegroeid met het bedrijf: “Zo’n 150 collega’s zijn dagelijks aan het werk in ons bedrijf in de diverse disciplines. De synergie, het teamwork, is groot in ons bedrijf. De lijntjes zijn kort. Iedereen loopt bij elkaar binnen en alles is bespreekbaar, zowel over werk als privé. We kennen geen hiërarchie, ik loop ook over een stijger, en pak aan waar nodig. De sfeer binnen ons bedrijf is gemoedelijk en we doen wat we zeggen. We vinden het belangrijk om veel energie en tijd te steken in leerlingen en stagiaires. We hebben continue 12 tot 18 leerlingen in dienst, daar zijn we heel actief in. Als je jeugd hebt, trek je jeugd aan. Zij hebben de toekomst.” Ook voor mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt heeft Janssen Beugen werkplekken. “Iedereen is belangrijk, dat is ons streven. Het is mooi te zien hoe de samenwerking tussen de collega’s onderling verloopt, er is respect onderling. In onze milieustraat, op de administratie en bij gereedschapsbeheer zijn deze jongens totaal op hun plek.”

Al onze medewerkers staan voor kwaliteit en vakmanschap. Dag in dag uit, of zij nu op het dak, ondergronds of in een badkamer aan het werk zijn. Of het vernieuwend is of juist heel degelijk, de gebroeders Janssen maken het. Hierbij profiteren zij van verschillende disciplines die elkaar perfect aanvoelen, met de goede mensen op de juiste plek. “We werken voor particulieren en bedrijven. Dit varieert van een klein installatiewerk bij een particulier tot bijvoorbeeld het dak van het Maasziekenhuis. We werken grotendeels beneden de rivieren, alles in Nederland. 75% van onze omzet halen we in een bereik van 75 kilometer. Bij al ons werk geldt; afspraak is afspraak. We beginnen aan een klus en met z’n allen werken we samen om de klant te ontzorgen. Aan de eindstreep moeten zij tevreden zijn.”

Bij kwaliteit en vakmanschap hoort duurzaam ondernemen, oftewel, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. (MVO) Voor Gebroeders Janssen is dit een logische vanzelfsprekendheid. Dit doen zij door gebruik te maken van duurzame innovaties en technieken die zorgen voor energiebesparing. De blauw/geel gekleurde bedrijfskleding is Fair Wear. De Fair Wear Foundation werkt samen met kledingbedrijven om arbeidsomstandigheden van werknemers in de textielindustrie te verbeteren. Daarnaast is Gebroeders Janssen een van de ambassadeurs van Fairtrade in de gemeente Boxmeer. Dit staat voor eerlijke handel. “We staan hier achter, en hebben dan ook het MVO-certificaat in ons bezit. Dit is voor coöperaties en grote instanties een steeds hogere weegfactor.”

Bij maatschappelijk ondernemen hoort ook sponsoring van clubs en verenigingen in de regio, aldus de Gebroeders Janssen. Dit staat bij hen hoog in het vaandel. Zo zie je hun naam onder andere bij 
de Boxmeerse wielerronde, bij verenigingen en carnavalsactiviteiten. Ook zijn zij vanaf dag één betrokken ambassadeur van de Vrienden van het Maasziekenhuis. “De zorg staat onder hoogspanning. Als je dan dingen kunt faciliteren die niet zouden kunnen zonder onze bijdrage, is dat een enorm goed doel.”

Robert ziet de toekomst zonnig in. “We hoeven niet perse groter te worden, maar wel continueren wat we aan het doen zijn. Kritisch zijn en blijven, en uiteraard nog beter worden. Onze geleverde kwaliteit moet hoogwaardig blijven. Dit doen we door zowel leerlingen als eigen personeel interne en externe scholingen te laten volgen.”

Bij het 125-jarig bestaan heeft het bedrijf het predicaat ‘Bij Koninklinke Beschikking Hofleverancier’ gekregen, uitgereikt door burgmeester Van Soest. Dit vanwege bewezen kwaliteit, soliditeit en continuïteit van hun onderneming. Zij hebben een staat van dienst die het koningshuis waardig is, iets om trots op te zijn. “Ik ben een tevreden man op deze plek,” besluit Robert.
 
 
‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›