Interview met Ambassadeur Martin van Collenburg van MSD Animal Health

Dinsdag 16 januari 2018
Interview

Interview met Ambassadeur Martin van Collenburg van MSD Animal Health

Tekst: Lisette Jacobs  Foto: Gijs Hoogland 

Martin van Collenburg is director Operational Services bij MSD Animal Health in Boxmeer. 

MSD Animal Health richt zich op onderzoek, ontwikkeling, productie en distributie van nieuwe vaccins en geneesmiddelen voor dieren.
In Boxmeer wordt veel onderzoek gedaan naar nieuwe vaccins voor dieren en er vindt hier productie plaats. Daarnaast staat het verkoopkantoor voor Nederland ook in Boxmeer.
 
Hiernaast zijn zij ook Ambassadeur van onze Stichting. Wij hielden een interview met Martin Collenburg over het bedrijf.
 
(Martin):
“Wij zijn onderdeel van het wereldwijde MSD, een bedrijf dat zich bezighoudt met de gezondheid van mens en dier. De locatie in Boxmeer richt zich op diergezondheid. Onze slogan is  dan ook:  ‘de wetenschap van gezondere dieren’. Wij houden ons in de breedste zin bezig met de gezondheid van mens en dier.
Zelf zit ik in het managementteam van dit bedrijf. “

MSD Boxmeer
“Op deze locatie in Boxmeer ontwikkelen en produceren wij dierengeneesmidddelen, meer specifiek, vaccins.
Wij houden ons niet met één dier bezig, zoals onze vrienden bij humaan met de mens; wij zetten ons in voor veel verschillende dieren zoals kippen, honden, vissen katten, paarden, koeien, varkens en vissen.
Wereldwijd heeft MSD 65.000 medewerkers, waarvan er 1.500 hier in Boxmeer werken. Wij zijn de grootste werkgever tussen Nijmegen en Venlo.
Zelf werk ik al meer dan 28 jaar voor MSD. Ik ben een techneut van huis uit.
Ik heb namelijk eerst elektrotechniek gestudeerd in Eindhoven en daarna bedrijfskunde in Nijmegen.”
 
Maatschappelijk betrokken.
“Wij behouden graag goede contacten met andere  bedrijven, dat is ontzettend belangrijk.  Ik ben bijvoorbeeld  voorzitter van De Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg. Ook  ben ik jaren voorzitter geweest van een basketbalvereninging.
Ik kan misschien ook moeilijk ‘nee’ zeggen, maar vind het ook belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn en te blijven.
Als bedrijf zijnde geloven we daar ook zeker in. Zo steken onze medewerkers bijvoorbeeld hun handen uit de mouwen bij lokale en regionale organisaties tijdens onze jaarlijkse vrijwilligersweek. Op die manier een steentje bijdragen is mooi. ”
 
Successen
“MSD heeft veel successen behaald op gebied van productontwikkeling en innovatieve ontwikkelingen vanuit onze onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling.
We zijn hier met nieuwe producten gestart, waar onze concurrenten nog niet van op de hoogte waren. Er zit hier op één lokatie veel kennis.
Ik denk ook dat 40-50 procent van de mensen  die hier werken een HBO-niveau hebben of academisch geschoold zijn, het opleidingsniveau is hoog waardoor wij die successen ook kunnen behalen.”
 
Groeispurt
“MSD zit in een behoorlijke  groeispurt.  Als alle plannen doorgaan, gaan we in de toekomst flink uitbreiden want het raakt hier al aardig vol.
We zijn nu niet het grootste dierengeneesmiddelenbedrijf (wereldwijd), maar als we dat willen worden, moeten we hard doorwerken.
En dat gaat de goede kant op!  Ook voor de werkgelegenheid dus.
Wij creëren hierdoor misschien wel 150 extra werkplekken. En op hoog niveau! Daar moeten we dan misschien nog wat actie op uit zetten, want waar haal je dat personeel vandaan? Maar dat komt vast goed!”
 
Trots
“Ik ben trots op het feit dat hier in het bedrijf zo’n open cultuur heerst.  Iedereen kan feedback geven over alles.
Ook is er een hoge mate van kennis op het gebied van vaccinontwikkeling die onderscheidend is van onze collega’s.
En het voordeel van deze locatie in Boxmeer is, is dat wij zowel de mensen van de research,  productie en verkoop op éé afdeling  hebben zitten. Ze lopen op hetzelfde terrein rond en eten in hetzelfde bedrijfsrestaurant, waardoor er veel interactie is.”
 
Toekomst
“We hopen verder uit te breiden en mooie nieuwe vaccins te blijven ontwikkelen en produceren.
Ook wil MSD in 2040 energieneutraal zijn, dus geen C02 meer uitstoten.  Milieugericht dus.”
 
Ambassadeur
Onze mensen maken gebruik van het ziekenhuis en ik vind dat wij dat (zeker als gezondheidsbedrijf) moeten steunen. Als er iemand een directe link heeft met het ziekenhuis en gezondheid dan zijn wij dat wel.
Het ziekenhuis heeft die link met het streven naar gezondheid bij mensen en wij naar gezondheid bij dier en mens!’
 

 
‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›