Tekeningen van kunstenaar Hein Aldenhoven

Woensdag 19 februari 2020
Nieuws

Tekeningen van kunstenaar Hein Aldenhoven

Van de poliklinische geriatrie, route 114, van het Maasziekenhuis Pantein, kwam een verzoek bij de Vrienden van het Maasziekenhuis terecht: “Wij zouden voor onze poli heel graag een aantal reproducties van kunstenaar Hein Aldenhoven willen ophangen.”

Hapse Hein Aldenhoven tekent en schildert al sinds zijn vroegste jeugd. De onderwerpen die hij tekent hebben meestal met het vroegere arbeidsleven te maken. Bij elke tekening probeert Hein de perfectie van een foto te bereiken. Ieder detail is daarbij belangrijk. Met één tekening is hij dan ook zo’n drie maanden bezig. Wat hij belangrijk vindt in al zijn werken, is dat hij mensen even wil laten genieten. Hein was bereid ook de patiënten van poliklinische geriatrie te laten genieten van zijn bijzondere tekeningen. Inmiddels hangen er dertien reproducties op de poli.

Monique, medewerkster op de poli vertelt: “De reacties op de schilderijen zijn erg leuk. Vooral  voor de oudere mensen zijn ze een feest van herkenning. Op deze manier ontstaan er gesprekjes over vroegere tijden die die de aandacht even afleiden van het bezoek aan de geriater wat voor veel mensen toch wel erg spannend is, en waar ze vaak erg zenuwachtig voor zijn.”

Op deze manier hebben de Vrienden van het Maasziekenhuis wederom positief bij kunnen dragen aan het welzijn van de patiënten van het Maasziekenhuis Pantein.
 
‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›