Voorlichtingsvideo’s voor KNO dankzij de Vrienden

Dinsdag 11 april 2023
Nieuws
Voorlichtingsvideo’s voor KNO dankzij de Vrienden
 
Om de patiënt voor te bereiden op hun behandeling en daarmee nervositeit weg te nemen zijn er vier korte voorlichtingsvideo’s ontwikkeld voor Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO). De video’s, mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vrienden van het Maasziekenhuis, laten zien hoe onderzoeken op de poli in z’n werk gaan. 
Door Wanda Laarakkers
 
“Dit valt mee! Is een reactie die we regelmatig horen krijgen na een onderzoek op onze poli”, vertelt KNO-arts Michel van Hooren. “Veel mensen zijn nerveus voor een onderzoek omdat ze niet weten wat ze kunnen verwachten. Met de vier voorlichtingsvideo’s willen we patiënten voorbereiden op de onderzoeken. Het betreft voorlichtingsvideo’s over de flexibele laryngoscopie, stroboscopie, endoscopische behandeling van de keel en FEES: Flexible Endoscopic Evaluation of Swallowing.”
 
Voorbereiden op de behandeling
 
In de voorlichtingsvideo’s is te zien hoe een traject van de onderzoeken verloopt, van de aankomst bij de balie tot het onderzoek is afgerond. “Als een patiënt na het zien van de film goed voorbereid is, is hij meer ontspannen. Hierdoor verdraagt hij de onderzoeken, zoals een scopie, beter,” vertelt Michel. “Bij het FEES-onderzoek, wat uitgevoerd wordt bij slikproblematiek, hebben we soms te maken met patiënten met een neurologische aandoening. Deze mensen hebben vaak communicatieproblemen en soms ook cognitieve problemen, waardoor tekst in een folder of mijn uitleg  misschien niet voldoende zijn. Het bekijken van een filmpje van de behandeling maakt het makkelijker voor deze patiënten om te begrijpen wat hen op het spreekuur te wachten staat.” 
 
Video’s toegevoegd aan website
 
De video’s zijn toegevoegd aan de website van het Maasziekenhuis, maasziekenhuispantein.nl. Nelleke Louwerse, communicatieadviseur: “We zijn heel blij dat we ons aanbod aan voorlichtingsvideo’s weer hebben kunnen uitbreiden dankzij de steun van de Vrienden van het Maasziekenhuis.”
 
De Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis zet zich belangeloos in voor een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller, en aantrekkelijker Maasziekenhuis. Wilt u stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk op www.vvhm.nl/doneren
 
‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›