Jan Berkvens

Donderdag 10 november 2022
Nieuws

Jan Berkvens

In 1920 opende Jan Berkvens een winkel met rijwielen en elektro aan de Steenstraat in Boxmeer. Nu, meer dan een eeuw later, is Berkvens nog steeds een begrip in Boxmeer. Generatie op generatie weet kwaliteit te leveren aan een vaste klantenkring.

Een antiek naambord op zijn bureau herinnert Jan Berkvens (63) aan de allereerste winkel van zijn opa. In een hoekpand aan Steenstraat 18 in Boxmeer opende hij in 1920 een winkel met rijwielen en elektro. Jans vader, ook Jan genaamd, nam in 1953 de zaak over. In 1989 overleed vader plotseling. Moeder Truus, boegbeeld van de winkel, zette de zaak voort. Jan: “Zij repareerde kleine, defecte apparaten en was goed in contacten leggen met klanten. Ze was een alleskunner. Ikzelf was op dat moment installatietechnicus en werkte vooral in koeien- en varkensstallen. Wanneer ik thuis kwam en moeder vroeg nog even te helpen, stond ik in de winkel te stinken. Ik moest kiezen, of de stallen, of de winkel. Moeder adviseerde me in de winkel te beginnen.” Jan nam het advies van zijn moeder ter harte. In 1990 nam hij de winkel over.

Hard werken met beide voeten op de grond
Met een mentaliteit van hard werken, met beide voeten op de grond, groeide de winkel in razend tempo. In 1996 opende een tweede zaak ‘Jan Berkvens Verlichting’ zijn deuren in het oude pand van de C1000, tegenwoordig in de Kloostertuin, gerund door manager Peter Builtjes. In 2005 werd de zaak aan de Steenstraat gesloten. “Ondernemers in de buurt waren verhuisd en de parkeergelegenheid was slecht. Achter de Hema in Boxmeer betrokken we een pand met meer ruimte. Dit was een schot in de roos.” Maar ook deze begon na een tijdje aardig uit zijn voegen te barsten. De familie, zonen Jan en Sander werkten inmiddels ook mee in het bedrijf, zocht naar een grotere ruimte. Een voorwaarde hierbij was dat ze Boxmeer niet wilden verlaten. Op 25 mei 2022 opende Electro World Jan Berkvens zijn deuren aan de Koorstraat 17.

Service en kwaliteit
Van stofzuigers tot televisies en van koelkasten tot broodroosters, bij Jan Berkvens Electro World verkopen de adviseurs een grote diversiteit aan elektronisch apparatuur. De elf personeelsleden staan garant voor de beste service en kwaliteit. Persoonlijk advies en een gemoedelijke sfeer in het bedrijf zijn hierbij kenmerkend. Naast de winkelverkoop in Boxmeer, worden er in de werkplaats reparaties van wit- en bruingoed uitgevoerd en verlenen zij een inbouwservice van keukenapparatuur. Op de webshop van Electro World en de actieshop kunnen klanten 24 uur per dag terecht.

Ambassadeur van de Vrienden van het Maasziekenhuis
Het kunnen ondersteunen en helpen van mensen maakt dat Jan met plezier naar zijn werk gaat. Het helpen van anderen wil hij ook graag buiten zijn zaak doen. Zo is hij een Vriend van Olympia en schonk hij kortgeleden bijvoorbeeld televisies aan hospice de Cocon. Sinds 2015 is Jan ambassadeur van de Vrienden van het Maasziekenhuis en leverancier van elektronica tegen gereduceerde prijzen. “Wanneer mensen ziek zijn moeten ze goed geholpen worden. Als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen zodat er extra middelen verschaft kunnen worden, doe ik dat.” Naast dat Jan trots is op zijn vaste klantenkring en goed lopende zaak, is hij meer dan trots op zijn gezinsleven; zijn vriendin Patricia en haar zonen , zijn zonen, schoondochters, drie kleinkinderen . Samen met de jongens Feyenoord kijken is hem goud waard. Zoon Sander gaat er vol voor om de zaak van zijn vader over te nemen, waarmee de toekomst van Electro World Jan Berkvens gegarandeerd is.
 
‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›