Bart Cox draagt Vrienden van het Maasziekenhuis warm hart toe

Woensdag 01 november 2023
Nieuws

Ambassadeur Bart Cox geeft leiding aan Cox Holding BV dat bouwmarkten heeft in Veenendaal, Panningen en Weert. Daarnaast verhuurt zijn bedrijf Cox Vastgoed op dit moment vijftig woningen en bedrijven.  

“Heb je nog huiswerk?” was steevast de vraag van zijn vader wanneer Bart Cox (51) uit school kwam. Het antwoord was altijd “nee”, want als Bart geen huiswerk had mocht hij met vader mee naar een van zijn twee bouwmarkten. Bart, nakomertje in het gezin van vier, leerde letterlijk lopen in de Gamma. Zijn opleiding elektrotechniek en MEAO liet hij in 1995 voor wat het was, toen hij in het bedrijf van zijn vader aan de slag ging. Op 1 januari 2001 nam Bart de bedrijven over, hij was toen 29 jaar.  


Ondernemen met fijne mensen 

Voor Bart was er ook geen andere optie, dit is wat hij zijn hele leven wilde, het bedrijf van zijn vader overnemen. “Ik vind mijn werk oprecht leuk om te doen. Ondernemen is niet elke dag een feest, maar het merendeel is leuk.” Vanuit zijn fraaie kantoorpand aan de Bilderbeekstraat in Boxmeer runt Bart zijn ondernemingen, met ongeveer 125 werknemers. “Het zijn allemaal goede en leuke mensen. De drie Gamma’s worden gerund door vestigingsmanagers, zij zijn autonoom. Mijn taak is het om hen te faciliteren, zodat zij hun werk kunnen doen. Regelmatig loop ik, met oprechte interesse en trots, met de managers door de winkels. Bouwmarkten zullen altijd blijven, maar je moet wel goed je best doen en relevant blijven. Daar moet je elke dag aan werken. Als dat met fijne mensen om je heen kan, is dat mooi.“ 


Het Maasziekenhuis koesteren 

Meer dan logisch vindt Bart het dat hij met Cox Holding BV en Cox Vastgoed als ambassadeur bijdraagt aan een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Maasziekenhuis. Bij de oprichting van Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis was hij persoonlijk betrokken en nam daarna deel in de communicatiecommissie, een taak die hij vol betrokkenheid uitgevoerd heeft. “Boxmeer en het Land van Cuijk gaan me aan het hart, het Maasziekenhuis moeten we koesteren. Het is mooi dat ik daar een steentje aan bij kon en kan dragen. Mijn vrouw Marieke doet dit ook als vrijwilliger, zij geeft ontspannende handmassages, die mogelijk worden gemaakt door de Vrienden, aan de patiënten. Daar moet alles voor wijken, het geeft haar heel veel voldoening, ze ziet direct het goede resultaat van haar werk. Als je in het ziekenhuis rondloopt zie je de vele mooie projecten van de Vrienden. Het zijn projecten waar mensen echt over hebben nagedacht, zoals de toilettasjes en weggeefshirts voor mensen die onverwacht worden opgenomen. Niemand gaat voor zijn lol naar een ziekenhuis, maar door de Vrienden wordt het bezoekje wat aangenamer.” 

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›