Interview met Dominique Melskens van MIPA

Zondag 07 juni 2020
Interview

MIPA Bedrijfskleding is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van bedrijfskleding en veiligheidsschoenen zowel aan bedrijven als particulieren. Vanuit hun vestiging in Boxmeer opereren zij door heel Nederland.

Tekst: Wanda Laarakkers

MIPA werd in 1994 opgericht door de Sambeekse familie Uijen. In 2014 droegen zijn hun bedrijf over aan Dominique Melskens. Deze in Boxmeer geboren en getogen ondernemerszoon, zijn vader had een fotozaak in Boxmeer, kwam toevallig met MIPA in aanraking. Dominique, getrouwd, vader van drie kinderen en opa van twee kleinkinderen: “Ik zag toekomst in het bedrijf, vandaar dat ik het kocht.”

Bij MIPA kan men terecht voor bedrijfskleding in diverse branches, zoals de medische, - agrarische, - logistiek, - en bouw gerelateerde sector. Tegenwoordig mag werkkleding behalve functioneel ook mooi zijn. Ook voor het bedrukken of borduren van bedrijfskleding kan men bij MIPA terecht. Een bedrijfslogo op representatieve bedrijfskleding maakt een werknemer een uithangbord voor een bedrijf. “Bedrijven worden bij ons ontzorgd. MIPA heeft een enorme voorraad, we willen geen ‘nee’ verkopen aan onze klanten. Credo is; vandaag besteld is vandaag geleverd. In de winkel helpen onze deskundige verkoopsters klanten aan passende bedrijfskleding, dat doen zij perfect. De klant is koning bij ons.”

MIPA verkoopt alleen kledingmerken die lid zijn van de Fair Wear Foundation. Deze foundation werkt samen met kledingbedrijven om arbeidsomstandigheden van werknemers in de textielindustrie te verbeteren. “Alles wat we verkopen is maatschappelijk verantwoord. Wij houden van eerlijke handel. Van elk kledingstuk weten we waar het vandaan komt. Daarnaast worden gebruikte schoenen en kledingstukken gerecycled, deze kunnen bij MIPA worden ingeleverd, of opgehaald worden tijdens bezorgen van bestellingen.”

Sociaal maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij MIPA. Zij zijn de vaste sponsor van diverse clubs en evenementen in de regio. Ook zijn zij ambassadeur van de Vrienden van het Maasziekenhuis. “Dien Cornelissen, de markante Boxmeerse politica waar ik een goede band mee had, maakte me attent op de Vrienden van het Maasziekenhuis. Ze zei tegen me dat ik hen maar eens moest gaan steunen, dat vond ik inderdaad mijn morele plicht, we zijn ambassadeur geworden en dat voelt goed.”

In 2019 is MIPA verhuisd vanuit Sambeek naar Boxmeer naar de Heistraat 3c, waar in een ruim opgezette winkel een zeer groot assortiment aan bedrijfskleding in de rekken hangt. Het idee van de enorme, sprekende foto op de voorgevel komt van Dominique, wat zijn hobby en vroegere werk, hij werkte veertig jaar in de fotohandel, verraadt. “Het pand dat we nu betrokken hebben is ongeveer duizend m2 groot, dat is een stuk ruimer dan we voorheen in Sambeek hadden.” Bij de opening vorig jaar werden in plaats van bloemen en cadeaus geld gevraagd voor de Vrienden van het Maasziekenhuis. Een prachtig mooi bedrag konden zij dankbaar in ontvangst nemen.

Ondanks dat hij geniet van het werk en de mensen om hem heen, is Dominique voornemens over een tijdje het stokje over te dragen aan zoon George. Deze heeft als ambitie MIPA gezond te laten blijven, en zeker niet stil te blijven staan. Daar hoort ook bij investeren in nieuwe machines en automatisering waarvan uit klanten bediend kunnen worden. Daarnaast is het aanbieden van scholingen aan personeelsleden een regelmatig een terugkomend item. “Ik hou niet van golf of tennis, maar zal me zeker niet vervelen als ik met pensioen ga. Stilzitten kan ik niet, dus ga ik ook niet doen zolang ik in goede gezondheid ben,” besluit Dominique.   
 

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›