De Vrienden bestaan 10 jaar

Woensdag 11 augustus 2021
Nieuws

Op 27 mei 2011, toen de nieuwbouw van het Maasziekenhuis in Beugen was gerealiseerd, werd de stichting Vrienden van het Maasziekenhuis opgericht. In een tijd waarin het belang van goede zorg dichtbij groter is dan ooit, kijken we terug op 10 jaar Vrienden van het Maasziekenhuis. We willen dit vieren met alle inwoners in onze regio. Want de Vrienden zijn er voor alle patiënten, bezoekers en zorgmedewerkers van het Maasziekenhuis. Met mooie verhalen kijken we terug op wat de Vrienden én het Maasziekenhuis hebben betekend voor onze inwoners. Tekst Wanda Laarakkers

Oprichting Stichting
Een aantal maatschappelijk betrokken inwoners uit het Land van Cuijk en Noord-Limburg was het snel eens. Alles wat ze zouden doen moest in het belang staan van de patiënten met als doel daar hulp bieden waar de verzekering achterblijft. Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis en haar bestuur zetten zich belangeloos in voor een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Maasziekenhuis. Maar zij zijn niets zonder donaties en giften. 

Ambassadeurs en donateurs
Ambassadeurs, particulieren en bedrijven die een bedrag per jaar schenken, hebben zich aangesloten bij de Vrienden. Ambassadeurschap kent verschillende gradaties; het bronzen, zilveren en gouden ambassadeurschap. Uiteraard zijn ook alle jaarlijkse of eenmalige giften van donateurs meer dan welkom. Alle giften, hoe klein ook, worden besteed aan patiënten en bezoekers van het Maasziekenhuis. 

Mooie projecten
Werknemers van het ziekenhuis dienen projecten in bij de Vrienden, de samenwerking met hen is perfect. Het eerste project dat gerealiseerd werd was de financiering van acht slaapstoelen. Daar bleef het niet bij. Van fleurige plafondplaten tot het realiseren van een stilteruimte, van handmassages, waarvan de scholing en olie wordt gefinancierd tot waakmanden, door het hele ziekenhuis hebben de Vrienden hun stempel achtergelaten. Terugkijkend op de afgelopen tien jaar zijn we vooral heel erg trots. Trots op alle projecten die de patiënten een aangenaam(er) verblijf in het Maasziekenhuis bezorgden. Trots op de zorgmedewerkers, onze ambassadeurs en donateurs. Dankjewel vrienden!

‹ Terug naar nieuwsoverzichtDoneer nu!
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›