Infuuspaal en loophulpmiddel in gebruikDe andere drie Mobilyzers

Vier Mobilyzer infuuspalen

Mobilyzer; infuuspaal als loophulpmiddel

Team fysiotherapie van het Maasziekenhuis Pantein heeft voor alle verpleegafdelingen behoefte aan de Mobilyzer infuuspaal voor de minder mobiele patiënt. Het betreft één infuuspaal voor elk van de  vier verpleegafdelingen. Deze patiëntcategorie is voornamelijk opgenomen op de afdelingen C2, C3, E2 en B3.

Het project heeft als doel de oudere/verzwakte patiënt sneller zelfstandig te laten mobiliseren. In het ziekenhuis is het belangrijk dat patiënten hun conditie en kracht zoveel mogelijk onderhouden/verbeteren. Wanneer patiënten niet zelfstandig kunnen mobiliseren zal hun conditie en kracht achteruit gaan, dit middels het principe “use it or lose it”. Wanneer nodig kan hierbij gebruik worden gemaakt van verschillende hulpmiddelen; rollator, krukken of looprek.

Patiënten die nog medisch in behandeling zijn hebben vaak een infuuspaal met één of meerdere infusen. Niet alle patiënten kunnen veilig met deze infuuspaal lopen door verschillende oorzaken, bijvoorbeeld: mindere conditie, verzwakte spieren of verminderd looppatroon (de patiënt liep voorheen al met rollator). Wanneer patiënten niet veilig met de infuuspaal lopen, mogen ze op advies van de fysiotherapie niet zelfstandig wandelen over de afdeling. Ze zijn dus afhankelijk van derden, om de infuuspaal mee te nemen, om te kunnen lopen over de afdeling. Hierdoor zullen ze naar alle waarschijnlijkheid minder actief zijn en meer conditie/kracht/zelfstandigheid verliezen en dus meer moeten herstellen. Met de Mobilyzer infuuspaal zal deze patiëntenpopulatie wel zelfstandig kunnen lopen omdat het product de functie heeft van een rollator waar de infuuspaal is ingebouwd

De Mobilyzer is een infuuspaal die geschikt is om als loophulpmiddel te gebruiken. De Mobilyzer biedt de patiënt ondersteuning tijdens het staan en lopen. De zelfredzaamheid van de patiënt wordt hierdoor vergroot. De minder mobiele patiënten kan door dit hulpmiddel zelfstandig wandelen over de afdeling. Hierdoor zal de patiënt beter zijn conditie behouden en mogelijk sneller naar huis kunnen.
Door de vorm is deze geschikt te gebruiken als infuuspaal en als loophulp met de mogelijkheid om hier diverse apparatuur zoals infusen, zuurstoftank, catheterzak aan te bevestigen. Dankzij de voet met vijf wielen ondervindt de patiënt maximale stabiliteit. Het stuur is eenvoudig in hoogte verstelbaar, zodat zelfs kinderen gebruik kunnen maken van de Mobilyzer.
 ‹ Terug naar Projecten 2018
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›