Stoel- en handmassages voor patiënten (2018)Stoel- en handmassages voor patiënten (2018)Stoel- en handmassages voor patiënten (2018)Stoel- en handmassages voor patiënten (2018)Stoel- en handmassages voor patiënten (2018)

Stoel- en handmassages voor patiënten (2018)

Benodigd bedrag: € 12.120,- per jaar. Doorlopend project.

Stoelmassages
Een stoelmassage is een massage waarbij de ontvanger zich volledig gekleed kan ontspannen in een stoel die speciaal voor deze massage ontwikkeld is. Het is een massage van hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen. Het betreft een dagbehandeling. Een massage bij kankerpatiënten en hun partner kan dus niet alleen rust en vertrouwen geven, maar ook het negatieve effect van stress op het lichaam verminderen.

Handmassages
De handmassages worden gegeven door vrijwilligers/vrijwilligsters. In 2015 is eenmalig een bedrag van € 1.500,- ter beschikking gesteld voor de opleiding van deze vrijwilligers. Er is grote behoefte aan deze handmassages. Bijna twintig vrijwilligers/vrijwilligsters werken hier overdag en ’s avonds kosteloos aan mee. Een fantastisch project waar alle patiënten zeer blij mee zijn!
Chemokuurpatiënten
Gebleken is dat patiënten die een chemokuur ondergaan veel baat hebben bij massages vóór, tijdens en na de chemokuur. Deze massages (stoel- en handmassages) zijn ook erg fijn en ontspannend voor patiënten die de laatste fase van hun leven in het ziekenhuis moeten doorbrengen. 

Andere patiënten
Na de invoering van de massages voor oncologiepatiënten bleek er ook grote behoefte te zijn aan massages op de verpleegafdelingen. De stoel- en handmassages zijn daarom ook beschikbaar voor patiënten op de verpleegafdelingen. 
Door ons via dit project te steunen draagt u direct bij aan het verbeteren van het welzijn van al onze patiënten.

Enkele uitspraken van onze patiënten: 
“Wat een heerlijke massage, ik werd er helemaal slaperig van en mijn hoofd leeg. De liefde waarmee u dit doet voor de patiënt straalt van u af”.
“Zo’n heerlijke ontspanningsmassage haalt dan net de scherpe randjes ervan af”.
“Ik heb veel pijnklachten aan mijn voeten en benen gekregen, maar jouw massage heeft veel geholpen tegen de pijn”.
‹ Terug naar Projecten 2018
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›