Zij aanzicht WeeëntuinBovenaanzicht Weeëntuin

Weeëntuin (voorlopig uitgesteld)

Weeëntuin (voorlopig uitgesteld)            
 

Dit mooie project is door omstandigheden voorlopig in de ijskast gezet. De ruimte, waar de Weeéntuin zou komen, is vooralsnog niet beschikbaar. Deze ruimte blijkt dringend nodig te zijn voor de uitbreidingen door de samenwerking met Radboudumc en Sint Maatenskliniek.

In de eerste periode van de bevalling is het zeker niet goed om de hele tijd in bed te liggen. De bevalling gaat sneller en wordt als minder pijnlijk ervaren als de vrouw in een prettige omgeving vrij kan bewegen. Voorheen was dat echter lastig omdat er bij  een medische bevalling meestal bewakingsapparatuur wordt gebruikt en de barende daarom niet ver bij het bed vandaan kon. Met de nieuwe draadloze CTG apparatuur is dit gelukkig niet meer nodig en heeft de vrouw veel meer bewegingsvrijheid. De oplossing is het maken van een gebied met zachte ontspannende muziek, een warmte stoel/muur, een massage stoel en een relaxruimte in een tuinachtige sfeer. Kortom een Weeëntuin. 

Met dit project, dat uniek is in Nederland, laten het Maasziekenhuis Pantein  zien dat er alles aan gedaan wordt om de bevalling voor de zwangere en haar partner zo prettig mogelijk te laten verlopen.
 
De eerste fase van de bevalling vindt plaats in de Weeëntuin en dan eventueel in het reeds aanwezige bevalbad! 
 
Het ontwerp voor de Weeëntuin is samen met enkele moeders en medewerkers van de afdeling gemaakt door Renate Hermans, architect in Beers. Zij nam de kosten van het ontwerp voor haar rekening.

 

‹ Terug naar Projecten 2017
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›