De bedfiets in werking. Foto Gijs HooglandCardioloog R. Vromans (links) heeft zojuist de elektrische bedfiets in ontvangst genomen van penningmeester Harrie van Boekel (rechts met bril). Foto: Gijs Hoogland.Openingshandeling  Foto Gijs HooglandOnze penningmeester Harrie van Boekel neemt de dank in ontvangst. Foto Gijs Hooglanduitleg gebruikMeteen in gebruik

MOTO med elektrische bedfiets

MOTO med elektrische bedfiets

Met de aanschaf van een MOTOmed elektrische bedfiets wordt het voor patiënten die langere tijd in bed moeten liggen aangenamer. De elektrische bedfiets voorkomt het verlies van spierkracht en houdt gewrichten soepel.

Sneller op de been
Het gebruik van de bedfiets is zeer bruikbaar voor mensen die bijvoorbeeld langere tijd aan de beademing of op de intensive care-afdeling liggen en al die tijd niet zelfstandig hun benen kunnen bewegen. Ook patiënten op andere verpleegafdelingen hebben hier veel baat bij. Met de elektrische bedfiets ondersteunt het ziekenhuis patiënten op weg naar een sneller herstel.

Afname spierweefsel
Fysiotherapeut Desiree Hilbrands van het Maasziekenhuis over het belang van de bedfiets: “Na twee, drie dagen is er al sprake van spierverval. De spieren verslappen snel en gewrichten worden stijf, simpelweg omdat ze niet meer worden gebruikt en het spierweefsel dan afneemt. Dat voelt in je benen alsof je een zware griep hebt gehad.” De elektrische bedfiets kan op alle afdelingen worden gebruikt bij iedereen die langdurig in bed moet blijven liggen.

Vrienden van het Maasziekenhuis
De aanschaf van de MOTOmed bedfiets is mogelijk gemaakt door een royale gift van onze stichting ‘Vrienden van het Maasziekenhuis’. Het apparaat werd aangeboden door penningmeester Harrie van Boekel van onze stichting. Fysiotherapeut Desiree Hilbrands en cardioloog-intensivist Ralf Vromans hadden de aanvraag voor de bedfiets bij onzer stichting ingediend en bepleit. Vromans liet namens beiden weten dankbaar en ‘superblij te zijn’ met dit apparaat: “Nu wij het in huis hebben zal het gebruik ervan snel toenemen.” Onze stichting zet zich belangeloos in voor diverse extra’s voor patiënten zodat het ziekenhuis nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller, en aantrekkelijker wordt.

‹ Terug naar Projecten 2017
Doneren? Doneer d.m.v. QR-code voor een donatie. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden. QR-code
ANBI

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
archief  ›