Interview met Ton de Weerd van Marel Poultry.

Vanaf de start Ambassadeur van onze stichting

 

Tekst: Lisette Jacobs 
Foto: Gijs Hoogland

Marel is een internationale machinebouwer voor industriële systemen en installaties voor het verwerken van de drie industrieën:  pluimvee, vis en vlees. Wereldwijd werken meer dan 4700 medewerkers bij Marel te weten:
Industry Center ‘Pluimvee’ en ‘Verderverwerking’, beide gevestigd in Boxmeer, en opererend onder de respectievelijke merken Marel Poultry (voormalig Stork Poultry Processing) en Marel Further Processing. Verder is ook de Sales & Service Unit Benelux en een deel van Industriecenter Marel Meat ook gevestigd in Boxmeer.

​Vanaf 2011 is Marel Poultry ook ambassadeur van onze Stichting. Wij hielden daarom een interview met Algemeen directeur Ton de Weerd over het bedrijf.

Ton de Weerd (59)  is Algemeen directeur van de Pluimvee activiteiten van Marel.

Ton verteld:
‘In 1982 kwam ik hier werken als Assistant leerling Verkoopmedewerker. Ik was 23 jaar en het was de bedoeling dat ik hier maar even zou gaan werken, hooguit een paar jaar. Gewoon eens kijken hoe het in  het bedrijf was, maar ik ben nooit meer weggegaan. Het is een beetje uit de hand gelopen dus.’
‘Inmiddels zijn er  ongeveer 1500 mensen bezig voor ons in de pluimveesector en daar geven wij sturing aan vanuit Boxmeer.’
‘Ik heb altijd in de commercie gezeten, en in 1994 werd ik Algemeen Verkoopleider en eindverantwoordelijk voor de Verkoop Internationiaal. Uiteindelijk ben ik In 2007 benoemd tot Algemeen directeur van de hele fabriek destijds genoemd Stork PMT.’  Klik hier voor het vervolg.

Dikke darm operatie

Op de afdeling heelkunde worden patiënten geopereerd aan de dikke darm. Ter voorbereiding op de operatie is een voorlichtingsfilmpje gemaakt, waarin wordt uitgelegd hoe een dikke darm operatie bij Maasziekenhuis Pantein in z'n werk gaat.

In de film maak je kennis met de behandelaars en neem je een kijkje op de verpleegafdeling, de operatiekamer en in de verkoeverkamer. Ook krijg je praktische tips en informatie.

De film is tot stand gekomen dankzij een bijdrage van onze Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis en Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen. Én natuurlijk dankzij de enthousiaste medewerking van de 'acteurs' van het Maasziekenhuis!

Klik hier voor het voorlichtingsfilmpje.
 

Wij hebben uw (financiële) steun nodig

 

U kunt ons heel gemakkelijk steunen door een groot of klein bedrag over te maken op ons bankrekeningnummer NL75 RABO 013 87 17 435 ten name van onze stichting. Ook kunt u via iDeal op onze website meteen een bedrag overmaken: klik hier.
Patiënten en bezoekers (en dus ook het verplegend personeel) zullen u dankbaar zijn voor uw steun.
Wat we al zo deden met uw steun? Kijk eens op onze website onder projecten bijvoorbeeld over het jaar 2016: klik hier.

Twee sta-op stoelen voor oncologische patiënten


Tekst: Lisette Jacobs    Foto: Gijs Hoogland

Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis heeft sinds 2012 diverse  massagestoelen en relaxstoelen geschonken aan Maasziekenhuis Pantein. De massage stoelen zijn geplaatst op de afdeling Oncologie en bedoeld voor patiënten met kanker. De relaxstoelen kunnen overal in het ziekenhuis worden gebruikt. Bijvoorbeeld door mensen die de nacht willen doorbrengen bij hun dierbare.

Intussen is gebleken dat er nog meer behoefte bestaat aan sta-op stoelen. Vooral na een operatie is de behoefte groot. Daarom vroegen de afdelingen intensive care (IC) en spoedeisende hulp (SEH) om twee sta-op stoelen. Hoe bevallen de stoelen inmiddels? Wij gingen langs bij het ziekenhuis en spraken met Sandra van Dommelen.

Sandra van Dommelen (Capaciteitsmanager Kliniek, IC & SHE) vertelt: "We hebben er lang op gewacht maar we zijn heel blij met de stoelen. Ze worden al veel onder begeleiding gebruikt. Een gewone ziekenhuisstoel is vaak niet geschikt voor patiënten. De stoelen kunnen bijvoorbeeld de patiënten helpen bij het opstaan. Dat is ideaal na een zware operatie. Vooral voor oudere mensen of iemand die minder mobiel is.”

“Niet alleen zijn de stoelen een fijn hulpstuk voor de patiënten maar ook voor de verpleging is dit een verlichting. Het helpen met tillen is soms  zwaar. Ook is erg fijn dat beide stoelen zijn voorzien van een soort trailer waardoor de patiënt in de stoel gemakkelijk verplaatst kan worden. Op de foto’s is duidelijk te zien hoe de stoel van de ligstand komt tot de sta-op stand. Tenslotte, naast dat de stoelen gebruikt worden voor medische ondersteuning zijn ze ideaal om te ontspannen, eventueel met een muziekje. Kortom: we vinden het een groot succes. We danken de Stichting dan ook voor deze  gift”, aldus Sandra.

Fotobehang


Onze stichting sponsort een wandbreed fotobehang in de twee buckykamers. Dit zijn de kamers waar de röntgenfoto’s gemaakt worden. Normaal voelen deze ruimten steriel aan, maar door het fotobehang ervaren mensen veel minder een ziekenhuisgevoel.

Jordans legt de laatste hand aan deze wand

Patiënten voelen zich een stuk prettiger tijdens onderzoeken. Buiten het voordeel voor onze patiënten is er nog een bijkomend voordeel voor de medewerkers. Zij hoeven niet meer continu in een donkere kamer te werken. Deze wandbekleding is ook voor hen prettiger. De foto’s geven een mooi beeld van hoe het er uit ziet.