Interview met Geert Meulensteen 

Mola, produceert ongebakken, diepgevroren bladerdeegproducten voor bakkerijen en bakeoff-afdelingen van retailers )bijvoorbeeld supermarkten’. Het pand, gevestigd op industrieterrein Sterckwijck te Beugen, draagt ook bij aan prettige werkomstandigheden voor het personeel van Mola. 

Mola gelooft in de kracht en toegevoegde waarde van werknemers en een veilige, aangename werkomgeving. Ook op maatschappelijk vlak draagt Mola haar steentje bij.
 

Mola sponsort verschillende lokale verenigingen en is ook ambassadeur van Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. Wij hielden daarom een interview met directeur Geert Meulensteen over het bedrijf. Wat houdt het bedrijf in en waarom zijn ze ambassadeur van onze Stichting? Geert (55) verteld: ‘Mola is het Latijnse woord voor Meulensteen. Wij maken ongebakken, diepgevroren bladerdeegproducten zoals appelflappen, saucijzenbroodjes en frikandelbroodjes voor de Nederlandse en Duitse markt. Klik hier voor het gehele artikel.

Prikje voor Mees

Bloedafname is voor veel kinderen een spannende gebeurtenis. Informatie vooraf over wat er gaat gebeuren kan een deel van de spanning wegnemen. Daarom heeft Maasziekenhuis Pantein de website www.prikjevoormees.nl gelanceerd. Deze website laat met plaatjes en een filmpje stap voor stap zien hoe bij kinderen bloed wordt afgenomen. De website is tot stand gekomen dankzij onze Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. 

Het verhaal van Mees
Op de website wordt het verhaal verteld van Mees die samen met zijn moeder naar het ziekenhuis gaat om daar bloed te laten prikken. Eerst is Mees thuis nog fijn aan het spelen; daarna mag hij bij de balie van het ziekenhuis zelf zijn formulier afgeven. Nadat hij even heeft gespeeld in de wachtkamer krijgt hij het prikje. Klik hier voor het vervolg.

Weeëntuin: ruimte en sponsoren gezocht            

In de eerste periode van de bevalling is het zeker niet goed om de hele tijd in bed te liggen. De bevalling gaat sneller en wordt als minder pijnlijk ervaren als de vrouw in een prettige omgeving vrij kan bewegen. Voorheen was dat echter lastig omdat er bij  een medische bevalling meestal bewakingsapparatuur wordt gebruikt en de barende daarom niet ver bij het bed vandaan kon. Met de nieuwe draadloze CTG apparatuur is dit gelukkig niet meer nodig en heeft de vrouw veel meer bewegingsvrijheid. De oplossing is het maken van een gebied met zachte ontspannende muziek, een warmte stoel/muur, een massage stoel en een relaxruimte in een tuinachtige sfeer. Kortom een Weeëntuin. 

Met dit project, dat uniek is in Nederland, laat het Maasziekenhuis Pantein  zien dat er alles aan gedaan wordt om de bevalling voor de zwangere en haar partner zo prettig mogelijk te laten verlopen.
 
De eerste fase van de bevalling vindt plaats in de Weeëntuin en daarna eventueel in het reeds aanwezige bevalbad! 
 
Het ontwerp voor de Weeëntuin is samen met enkele moeders en medewerkers van de afdeling gemaakt door Renate Hermans, architect in Beers. Zij nam de kosten van het ontwerp voor haar rekening.

Het gehele project gaat € 25.000,-- kosten. 

Wij houden u op de hoogte.