Interview met onze ambassadeur Chris Kepser

 

Op 21 februari overleed onverwacht ondernemer Chris Kepser, ambassadeur van onze stichting . Een week vóór zijn dood had redacteur Lisette Jacobs samen met fotograaf Gijs Hoogland een interview met Chris. In overleg met de familie is besloten om het interview toch te plaatsen. Het interview laat mooi zien hoe trots Chris was op zijn bedrijf, welke plannen hij had voor de toekomst van het bedrijf en zijn maatschappelijke betrokkenheid.

We gaan je missen, fijne vriend! 

 

Kepser Pro-Metaal: bijna 60 jaar professionials in metaal


Staalbouw en machinebouw vormen de hoofdmoot van de activiteiten van metaalbedrijf Kepser in Cuijk. Met 45 medewerkers produceert Kepser bordessen, trappen, bakken, tanks en silo’s voor de meest uiteenlopende sectoren. Vanaf het ontstaan van Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis in 2011 is Kepser onze ambassadeur. Wij hielden een interview met directeur Chris Kepser. Wat houdt het bedrijf in en waarom zijn ze ambassadeur van Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis? 

Chris(58) is getrouwd met Joke. Hij heeft een zoon en dochter, die beiden ook in het bedrijf werken. Chris vertelt: ‘Wij zijn een technisch hoogwaardig bedrijf. Wij bouwen bijvoorbeeld installaties voor het gebruik van waterstofgas. En waterstofgas is een belangrijke brandstof voor de toekomst. Dat proces gaat echter nog wel even duren aangezien het gaat om systemen uit de hoogste gevarenklasse. Wij stellen hier dan ook hoge eisen aan. Zo werken we onder andere met hittebestendige materialen en besteden we veel aandacht aan de certificering.’ Klik hier voor het gehele artikel.

Content team

 

Ons nieuwe content team, bestaande uit de vrijwilligers Lisette Jacobs, Gijs Hoogland, Hein Geenen en Niels Welten, is voortvarend van start gegaan. Er wordt hard gewerkt aan de volgende interviews met onze ambassadeurs. Verder zijn al veel (nieuwe) foto's voor onze website gemaakt.

Wij houden u op de hoogte van de vorderingen.

Wij hebben uw (financiële) steun nodig

 

U kunt ons heel gemakkelijk steunen door een groot of klein bedrag over te maken op ons bankrekeningnummer NL75 RABO 013 87 17 435 ten name van onze stichting. Ook kunt u via iDeal op onze website meteen een bedrag overmaken: klik hier.

Patiënten en bezoekers (en dus ook het verplegend personeel) zullen u dankbaar zijn voor uw steun.

Wat we al zo deden met uw steun? Kijk eens op onze website onder projecten: klik hier.

Giften voor 100% aftrekbaar voor de belastingen?

Dat was al mogelijk in het verleden maar is sinfds kort nog gemakkelijker geworden. Giften kunnen voor 100% van de belastingen worden afgetrokken! De voorwaarde is dat u zich verplicht ons vijf jaar lang een gift te geven, groot of klein. Dit kan tegenwoordig heel eenvoudig zonder tussenkomst van een notaris, zoals voorheen wel vereist was. Als ANBI stichting kunnen wij dit eenvoudig voor u regelen.
 
Ga voor meer informatie naar de speciale pagina op de website van Vrienden van Het Maasziekenhuis (www.vvhm.nl). Neem gerust even contact met ons op als u meer informatie op prijs stelt. 

Bestuursbesluiten dd 7 maart jl.

Onder andere de volgende projecten worden in 2017 gefinancierd door onze stichting:

- twee extra stoelen met harde zit en rug-armleuning in atrium;
  (vier stoelen zijn al toegekend)                                                   €  1.618,--
- Bij de spoedeiesende hulp komt geurbeleving                           €  1.985,--
- De toilettasjes ten behoeve van patiënten,
   die onverwacht worden opgenomen                                          €  2.000,--
Totaal bedrag                                                                               € 5.603,--

WEEÉNTUIN
Verder is ook besloten een deel van onze financiële middelen vrij te maken voor de realisatie van een "Weeëntuin". De achterliggende gedachten achter deze Weeéntuin zijn:
• Aangename ruimte creëren voor vrouwen die gaan bevallen, om rustig en ongestoord met de weeën bezig te zijn
• Ruimte om te lopen, te zitten, verschillende houdingen aan te nemen
• 1 à 2 vrouwen kunnen tegelijk in de weeëntuin aanwezig zijn
• 3 verschillende ‘hoekjes’
• Meubilair: massagestoel, bankje om te zitten / liggen, iets om in, aan, op of over te hangen
Jacobien van der Ploeg, gynaecoloog in het Maaszieknehuis Pantein, werkt de plannen verder uit, mede namens het hele bevalteam van afdeling B4 en het Verloskundig Samenwerkings Verband  Boxmeer e.o.

In een volgende Nieuwsbrief komt meer informatie over al deze projecten. 

Gouden makelaar doneert geld digitale receptie aan VvhM


Onze secretaris Johan Smedema heeft maar liefst € 5.500,-  geschonken aan Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. De makelaar uit Gennep, die afgelopen oktober vijftig jaar in het vak zat, heeft een deel van het bedrag ontvangen tijdens zijn digitale receptie. Het andere deel is aangevuld door Smedema Makelaars & Taxateurs met een bedrag per verkochte woning. De waardecheque van 5.500 euro is recent overhandigd aan het bestuur.

Smedema – die zelf al sinds de oprichting betrokken is bij Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis – is hier ontzettend blij mee. “Met dit bedrag kunnen we weer diverse acties voor het ziekenhuis oppakken. Zo hebben we laatst de komst van twee bevalbaden gerealiseerd, maar denk ook aan de Look Good… Feel Better-workshops en stoel- en handmassages op alle verpleegafdelingen.” Voorzitter Henny Swinkels voegt daar aan toe. “Zo zorgen we als stichting – in samenspraak met het ziekenhuis – voor een leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Maasziekenhuis. Niet alleen voor patiënten, maar ook voor hun dierbaren.”

De jubilaris uit Gennep is niet de enige die zijn ‘cadeau’ schenkt aan het goede doel. Voorzitter Swinkels ziet een nieuwe ontwikkeling. “Mensen vragen bij hun feest, jubileum, afscheidsreceptie of dergelijke gelegenheid niet meer om cadeaus, maar om een gift voor het goede doel dat zij een warm hart toe dragen. Wij vinden het geweldig als men – net als Johan Smedema - zo’n actie voor Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis op touw zet.”