Nieuwe website

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan. De website van onze stichting heeft een gedaanteverwisseling ondergaan. Onze bedoeling is dat u aantrekkelijke en nuttige informatie snel weet te vinden. Een aantal belangrijke onderdelen van de nieuwe website vermelden we hier. De nieuwe website is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met onze ambassadeur Cybox uit Boxmeer. 

Wijziging webadres
Dit is veranderd in www.vvhm.nl Ook het oude webadres blijft.

Interessante interviews en columns
We trappen op de vernieuwde website af met een interview met een van onze (zilveren) ambassadeurs van het eerste uur, Wiljan Laarakkers, mede-eigenaar van het gelijknamige sloopbedrijf uit Sambeek. De komende periode zullen we vaker dergelijke interessante interviews op de site plaatsen. 

Eenvoudig doneren
Op de pagina ‘Projecten’ ziet u een actueel overzicht van de initiatieven waarvoor wij ons op dit moment inzetten. Als u op een project klikt, vindt u extra informatie over dat project én kunt u zien welk deel van het benodigde bedrag al binnen is. Vanuit hier kunt u ook naar de veilige betaalmodule (Ideal). 
 
Verbeteringen
De vernieuwde site is voor de medewerkers van de Stichting gebruiksvriendelijker gemaakt waardoor de bezoekers een site zullen treffen die lekker actueel is op het gebied van nieuws, blogs en interviews.  

Nieuwe ambassadeur

Wij heten BK Sneltransport uit Ledeacker/Veghel van harte welkom als onze nieuwe GOUDEN ambassadeur. Paul Bouwmeester uit Ledeacker was onder de indruk van het vele goede wat wij doen voor de patiënten en bezoekers van het Maassziekenhuis. Spontaan heeft hij zich aangemeld.

Content team

Onze oproep om vrijwilligers voor onze stichting had succes: Lisette Jacobs en GijsHoogland, beiden uit Boxmeer, Hein Geenen uit Mook en Niels Welten uit Rijkevoort hebben aangeboden ons te helpen bij het maken van artikelen, intervieuws, foto's, etc.

Deze enthousiaste groep vrijwilligers is meteen snel van start gegaan. Het eerste interview van Lisette Jacobs staat op onze website; de komende maanden volgen interviews met alle ambassadeurs. Gijs Hoogland maakte al veel foto's voor de nieuwe website. Hein Geenen en Niels Welten bogen zich over de teksten van de projecten en zorgden voor de planning. 

Het contenteam krijgt cursus van Patrica de Rijck. V.l.n.r. Hein Geenen, Lisette Jacobs, Patricia de Rijck, Paul Geurts (oud bestuurslid) en Gijs Hoogland 

Interview met Wiljan Laarakkers

Het bedrijf Laarakkers is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van Nederlands grootste en meest toonaangevende aannemers van sloopwerken. Jaarlijks worden ruim 600 projecten op een vakkundige en veilige manier afgerond. In 2011 won het bedrijf de Ondernemersprijs.

‘Sinds 2011 zijn we ambassadeur van stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. Ik ben een maatschappelijk betrokken ondernemer. Ik vind het belangrijk mijzelf voor de maatschappij in te zetten. Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis vind ik een heel goed initiatief. Ik begrijp dat het ziekenhuis op dit moment door een moeilijke fase heen gaat. Juist dan zijn dit soort initiatieven heel belangrijk.’ Klik hier voor het gehele interview.

Dankbetuiging cliëntenraad Maasziekenhuis Pantein

We ontvingen deze week een mooi compliment van één van onze stakeholders. Zie hieronder een deel uit de email van Jacques Cuppes, voorzitter van de Cliëntenraad Maasziekenhuis Pantein.
Wij als cliëntenraad zijn zeer onder de indruk van uw (financiële) inspanningen t.b.v. het Maasziekenhuis. Naast hulpmiddelen voor de medische zorg(waaraan u ook uw bijdrage heeft geleverd) is het ons inziens ook ontzettend belangrijk dat aan beleving, welzijn en gemak van en voor de patiënt/cliënt grote aandacht wordt besteed. U slaagt daar met glans voor.

De cliëntenraad is u dankbaar voor de geleverde inspanningen voor het Maasziekenhuis, waardoor een groot aantal projecten kon worden gerealiseerd.
Wij wensen ook u een voorspoedig en gezond 2017 toe en hopen van harte dat mede door uw inspanningen ook in dit jaar weer veel mooie projecten tot stand kunnen komen.

Jacques Cuppes, voorzitter Cliëntenraad

Bestuurswisselingen

Vorig jaar verlieten Theo van Bracht uit Boxmeer en Bart Cox uit Sint Anthonis, conform het rooster van aftreden ons bestuur. Enkele weken geleden trad Paul Geurts uit Cuijk om dezelfde reden uit. 
Wij zijn verheugd dat wij vorig jaar Kim Franken uit Sambeek en Harrie van Boekel uit Haps konden verwelkomen in ons bestuur. De vacature van Paul Geurts (Communicatie en PR) is nog vacant.

Het bestuur bestaat per 1 januari 2017 uit de volgende personen:
- Henny Swinkels (voorzitter) uit Rijkevoort,
- Jan van Raaij (vice-voorzitter) uit Sint Anthonis,
- Johan Smedema (secretaris) uit Gennep,
- Harrie van Boekel (penningmeester) uit Cuijk 
- Kim Franken (lid) uit Sambeek.

Het bestuur wordt terzijde gestaan door Pauline Terwijn (bestuursvoorzitter Pantein) en Hans Peters (cardioloog Maasziekenhuis).

€ 68.805,-- voor projecten

Vorig jaar konden wij voor ruim € 68.000 besteden aan projecten, die ten goede kwamen van de patiënten en bezoekers. Dit dankzij onze ambassadeurs/donateurs.
Klik hier voor een overzicht van alle projecten, zoals:
- groter klokken - stoelen in het atrium - opklapbaar bed op IC - kunst in het ziekenhuis - biowalk  - herdenkingsbijeenkomst overleden kindjes - stoelmassages medewerkers - reuze kerstboom - spaakvbeschermers kinderafdeling - workshop Look Good .... Feel Better - massages oncologie- en andere patiënten - leesmap SEH - transportstoelen - etc.
 
Wilt u ons ook steunen? Wilt u of uw bedrijf donateur of ambassadeur worden? Ga naar www.vvhm.nl en meldt u aan.

Wij hebben uw (financiële) steun nodig

U kunt ons heel gemakkelijk steunen door een groot of klein bedrag over te maken op ons bankrekeningnummer NL75 RABO 013 87 17 435 ten name van onze stichting. Ook kunt u via iDeal op onze website meteen een bedrag overmaken: klik hier.

Patiënten en bezoekers (en dus ook het verplegend personeel) zullen u dankbaar zijn voor uw steun.

Wat we al zo deden met uw steun? Kijk eens op onze website onder projecten: klik hier.