Grote klokken

Een wens van de afdeling waar kwetsbare ouderen opgenomen liggen. Door deze op batterijen werkende grote klokken worden kwetsbare, verwarde ouderen er steeds aan herinnert welke dag en datum het is en hoe laat. 

Natuurkoffer

Deze natuurkoffer is ontwikkeld door IVN en wordt gebruikt door de geriatrische verpleegkundige in de nieuwe ruimte "Het Anker". Ook deze ruimte kwam mede door financiële bijdragen van onze stichting tot stand.

Stoelen t.b.v. atrium

De huidige fauteuils bieden comfort voor de mobiele bezoekers maar niet voor bezoekers met een beperking, zoals de oudere meer kwetsbare medemens. 

Herdenkingsboek overleden kindjes

Ten behoeve van van een zichtbare herdenkingsplek is dit boek gemaakt. Het wordt bewaard en mooi uitgestald in het Stiltecentrum van het Maasziekenhuis. 

Leesmap voor de Spoedeisen Hulp

Ook dit jaar zorgde onze stichting voor de leesmap bij de spoedeisende hulp. Dit werd door de bezoekers zeer op prijs gesteld.

Kunst in het ziekenhuis

Kunstkolk Boxmeer organiseerde dit gehele jaar in verband met haar 10-jarig bestaan exposities in het Maasziekenhuis. Onze stichting levert een financiële bijdrage aan dit project.

Workshop "Look Good ... Feel Better"

Deze workshop voor oncologie patiënten voldoet in een grote behoefte. Veel vrijwilligers werken er aan mee. Onze stichting betaalde evenals andere jaren de materialen.

Stoelmassages

Al jaren kunnen oncologie- en andere patiënten gebruik maken van de stoelmassages. De behoefte er aan wordt steeds groter. Ook dit jaar betaalden wij daarvoor.

Handmassages

Sinds kort kunnen alle patiënten gebruik maken van deze dienstverlening. Meer dan 15 vrijwilligers verzorgen op verzoek van de patiënt de handmassage. Wij betaalden de opleiding.

Blouses en shawls

Ter vergroting van de herkenbaarheid van de vrijwilligers waardoor de hulpvraag aan de juiste persoon gesteld kan worden. 

Relaxstoel pijnpoli                                                           
Een relax stoel voor patiënten voor de pijnpoli.  Met veel pijn is het prettig als de patiënt rustig/prettig kan zitten of liggen in een relaxstoel tussen spreekuur en behandeling.

Sta-op stoelen voor de oncologische patiënten

Voor de oncologische patienten zijn twee relax/sta-op stoelen gewenst, zodat de patient een beter zitconfort heeft na een grote operatie.

Vijf draadloze speakers op OK  

Er zijn op de OK’s geen fatsoenlijke muziekinstallaties. Veel operateurs kunnen erg ontspannen werken met een leuk muziekje op de achtergrond.

Transportstoelen voor atrium.

Door de toegenomen drukte in het ziekenhuis zijn er momenteel te weinig transportstoelen. Vooralsnog 4 stoelen toegezegd.

Kerstversiering in het ziekenhuis
                                      
Onze stichting betaalde 50% van de kosten van de grote kerstboom in het atrium en de andere kerstdecoraties bij de ingang van het ziekenhuis.. 

Opklapbaar bed voor Intensive Care
                          

Opklapbaar bed voor ouders van kinderen die worden opgenomen op afdeling E2 opdat ze bij hun kind kunnen blijven slapen.

Waterfilterapparaat in het atrium.

Vooral voor patiënten die bloed prikken en wel water mogen drinken maar geen koffie, etc. is er grote behoefte aan een waterfilterapparaat naast het koffiezetapparaat. 

Film over borstkanker.
  

Deels mee betalen aan het maken van een film over borstkanker t.b.v. het verbeteren van de website inclusief informatie over de netwerksamenwerking met het Radboudumc. 

Project Biowalk

Biowalk is een nieuwe en originele vorm van groepsconsult en combineert natuur en gezondheid door wandelingen t.b.v. mensen met gezondheidsproblemen (diabetes).

Spaakbeschermers rolstoelen 

Kinderen en tieners helpen aan veilige spaakbeschermers met creatieve uitstraling. De ontwerpen worden gemaakt door de kinderen zelf.

Verzwaarde potten op geriatrie

Rode verzwaarde potten waar patiënten op de poli hun stok in kunnen zetten. De potten worden bij de orthopedische patiënt gebruikt om de krukken in te zetten. 

Film over darmkanker
  

Deels mee betalen aan het maken van een film over darmkanker t.b.v. het verbeteren van de website inclusief informatie over de netwerksamenwerking met het Radboudumc. 

Opblaasbare bevalbaden

Comfortabel voor de barende vrouw, zacht om tegenaan te leunen, hygiënisch. Door de wegwerp binnenhoes met afvoersysteem blijft het bad zelf goed schoon.

Stoelmassages voor medewerkers

Meegewerkt aan proef stoelmassagers voor verplegend personeel (zorg voor de zorg-verlener). Passend bij de visie van Planetree: mensgericht met oog voor de patiënt én medewerker.

Materiaal voor kussentjes

Het maken van kussentjes ten behoeve van patiënten die een borst- en/of okselklier amputatie hebben ondergaan. Dit in navolging van de stichting Heart Pillow. 

Uitbreiding aantal vrijwilligers

Ons PR-team is uitgebreid met Lisette Jacobs (schrijfster) en Gijs Hoogland (fotograaf), beiden uit Boxmeer alsmede Hein Geenen (Nylson marketing) uit Mook. In de volgende nieuwsbrief meer informatie over hen.

Fijne reacties


Alle bovengenoemde projecten maken het verblijf in het Maasziekenhuis in Boxmeer (veel) aangenamer. Wij krijgen van veel patiënten, bezoekers, vrijwilligers en het verplegend personeel fijne reacties.

Actie bij jubileum

Voor onze secretaris, Johan Smedema, was het onlangs 50 jaar geleden dat hij door de Arrondissements rechtbank in Roermond werd beëdigd tot makelaar in onroerende goederen en assurantiën. Omdat Johan nog steeds actief werkzaam is in de makelaardij organiseerde hij een digitale receptie. Iedereen die dat wenste kon hem feliciteren via www.smedema.info

In plaats van cadeaus vroeg hij om een bijdrage ten behoeve van onze stichting. Het resultaat van deze actie wordt begin volgend jaar bekend gemaakt. Meer weten? Klik op www.smedema.info

Heeft u binnenkort ook iets te vieren? Een huwelijksfeest of jubileum? Of zomaar iets? Denk dan ook eens aan onze stichting. "Voor een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Zieken(t)huis. Een Zieken(t)huis van, voor en door de regio". Klik hier voor meer informatie: https://www.vriendenvanhetmaasziekenhuis.nl/