Maasvalleiwonen Beurs


Gaat u aanstaande zaterdag of zondag ook naar deze woon- en bouwbeurs? Kom dan onze stand ook even bezoeken. Wij hebben standnummer 5, meteen links om de hoek.

Alle deelnemende bedrijven aan deze beurs hebben ons deze stand kosteloos aangeboden. Een deel van hun deelnemersbijdragen is nl. bestemd voor het goede doel. Onze stichting is al voor de tweede keer daarvoor aangewezen.

 

Voor meer informatie en het printen van het toegangsbewijs:  
www.maasvalleiwonenbeurs.nl 

Leeftuin geopend

Maasziekenhuis Pantein heeft op maandag 13 april zijn Leeftuin officieel in gebruik genomen. Zie ook de video opname. De tuin is geschikt voor meerdere doeleinden. Aan de achterzijde van het ziekenhuis kunnen patiënten buiten en in een rustige omgeving revalideren en oefenen. Verder biedt de tuin patiënten, maar ook familieleden, bezoekers en ziekenhuismedewerkers de mogelijkheid om er te ontspannen, te herstellen of gewoon een praatje te maken. 

Financiële bijdragen
De Leeftuin is mede mogelijk geworden door een bijdrage van maar liefst tienduizend euro van onze stichting. Behalve door het Maasziekenhuis zelf is er financieel ook bijgedragen aan de realisatie van de tuin door het Revalidatiefonds en het Fonds NutsOhra met elk vijfduizend euro. 

* Op de foto opent Dien Cornelissen de Leeftuin met Maasziekenhuis-directeur Theo Mennen (l.) en voorzitter Henny Swinkels (r.) van de 'Vrienden van het Maasziekenhuis'. 
Foto Jos Janssen. 

 

Onze huis-aan-huis krant in juni jl.

Enkele maanden geleden is er bij de Maasdriehoek in de gehele regio een bijlage van onze stichting ingesloten. In deze krant presenteerden wij onze stichting aan de gehele regio. We lhebben laten zien wat we al hebben gedaan. Ook kwamen enkele patiënten en personeelsleden van het Maasziekenhuis aan het woord. Verder vertelden drie ambassadeurswaarom zij onze stichting steunen. Uiteraard waren de logo's van onze ambassadeurs prominent opgenomen.

Wij ontvingen zeer veel positieve reacties. Niet alleen van patiënten maar ook van bezoekers en personeelsleden van het Maasziekenhuis. Wij zijn zeer vereerd met zoveel fijne reacties. 

Mocht u deze uitgave niet hebben ontvangen of niet hebben gelezen: klik hier voor deze bijlage.

Led-panelen fleuren CT- en MRI-ruimte op

Patiënten voelen zich in de CT- en MRI-ruimte op afdeling radiologie voortaan meer op hun gemak en ervaren een minder klinische sfeer. Door de zeer welkome donatie van onze stichting zijn de plafonds van beide ruimten voorzien van grote led-panelen, waarop prachtige, kleurrijke foto's te zien zijn.

Prettiger ruimte
En dan voel je jezelf een stuk prettiger tijdens onderzoeken die toch al gauw minimaal tien of dertig minuten duren. Buiten het voordeel voor de patiënten is er nog een bijkomend voordeel voor de medewerkers van het Maasziekenhuis: "Zij hoeven niet meer continu in een donkere kamer te werken. Dit nep-daglicht is ook voor hen prettiger" aldus Baukje.

Wens vervuld

Teammanager Baukje van Gemert en haar collega's zijn enorm in hun sas met deze langgewenste aanwinst. "Wij hadden dit gezien bij andere ziekenhuizen en daar zeer positieve geluiden over gehoord. Dat wilden wij dus ook, maar dan duurt het toch even voordat het allemaal is geregeld. Ook technisch gezien. Je kunt die panelen niet zo maar even ophangen en ergens aansluiten natuurlijk.

Fotobehang

Onze stichting sponsort ook nog een wandbreed fotobehang in twee buckykamers. Dit zijn de kamers waar de röntgenfoto's gemaakt worden. "Mensen hebben in deze steriel aanvoelende ruimten dan toch veel minder ziekenhuisgevoel.

Toilettasje

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Voordat je het weet, lig je in het ziekenhuis. De eerste uren ben je dan wat onthand, want je hebt bijvoorbeeld geen tandenborstel bij je.

Onze stichting heeft sinds kort voor een eenvoudige oplossing gezorgd. Elke patiënt die onverwachts in het Maasziekenhuis belandt, krijgt van deze stichting een toilettasje aangeboden. Daarin zit onder meer een tandenborstel, een tubetje tandpasta en handgel.